Κόσμος Βατικανό: Ο πρώην καρδινάλιος Μπέτσιου αρνείται τις κατηγόριες για...

Βατικανό: Ο πρώην καρδινάλιος Μπέτσιου αρνείται τις κατηγόριες για τις υποθέσεις ακινήτων

-

Μία ακόμη επένδυση ύψους περίπου 110 εκατομμυρίων ευρώ έγινε από το Βατικανό σε ακίνητα του Λονδίνου, κατά την περίοδο που ήταν καρδινάλιος ο Άντζελο Μπέκιου, σύμφωνα με τους Financial Times.

Ειδικότερα, πρόκειται για διαμερίσματα στην περιοχή Cadogan Square. Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα ντοκουμέντα δείχνουν ότι ο Μπέκιου εμπλέκεται στις αγοραπωλησίες. 

Σε σχετική ερώτηση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), το Βατικανό δεν απάντησε.

Ο Μπέκιου, υπό την προηγούμενη ιδιότητά του στη γραφειοκρατία του Βατικανού, φέρεται να είχε επιβλέψει μια αμφιλεγόμενη επιχείρηση ακινήτων στην περιοχή Τσέλσι του Λονδίνου, γι αυτό και ο Πάπας Φραγκίσκος υποχρέωσε τον 72χρονο καρδινάλιο να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, ο Μπέκιου δήλωσε αθώος.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, φαίνεται ότι η αγοραπωλησία στο Τσέλσι (για την οποία διεξάγονται έρευνες από εισαγγελείς του Βατικανού) δεν ήταν ο λόγος της παραίτησης του Μπέκιου.Ο πάπας πιθανόν παραπληροφορήθηκε, διότι η πραγματική κατηγορία η οποία του προσάπτεται φαίνεται πως ήταν ο νεποτισμός με τον αδελφό του σε σχέση με δραστηριότητες του δεύτερου, τις οποίες φέρεται να έχει χρηματοδοτήσει ο Μπέκιου με χρήματα του Βατικανού. Σημειώνεται πάντως ότι πρώην καρδινάλιος αρνήθηκε και αυτή την κατηγορία, σε γερμανική εφημερίδα.

Και αυτό όμως το έχει αρνηθεί ο πρώην καρδινάλιος σε γερμανική εφημερίδα.

Πηγή: kathimerini.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σέιχ-Σου: Συνεχίζεται η καταστροφή από το φλοιοκτόνο έντομο

Για υποτυπώδεις εργασίες όλο το προηγούμενο διάστημα κάνει λόγο ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, οποίος κάνει λόγο για τεράστιο κίνδυνο πυρκαγιάς από την κρούστα στο έδαφος των κομμένων κλαδιών και των πευκοβελόνων

Παπαθανάσης: Στο τραπέζι η υποχρεωτική μάσκα ακόμη και σε φούρνους – κρεοπωλεία

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε το ζήτημα της προσωπικής ευθύνης στη χρήση μάσκας και τη γενικότερη εφαρμογή των μέτρων καθώς, όπως είπε, δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός και ένας ελεγκτής για κάθε πολίτη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ