Πολιτική Μέρκελ για Μόρια: Η στήριξη προς την Ελλάδα πρέπει...

Μέρκελ για Μόρια: Η στήριξη προς την Ελλάδα πρέπει να οργανωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο

-

H στήριξη προς την Ελλάδα όσον αφορά το προσφυγικό και τη Μόρια πρέπει να οργανωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας ερωτηθείσα κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την Πρόεδρο της Κομισιόν μετά την τηλεδιάσκεψη των ηγετών ΕΕ-Κίνας.

«H στήριξη προς την Ελλάδα πρέπει να οργανωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο αυτό είναι εφικτό. Η Γερμανία ωστόσο νιώθει υπεύθυνη γι’αυτό θα σκεφτούμε περισσότερο σχετικά με αυτό. Θα σκεφτούμε ειδικά ποιος έχει περισσότερη ανάγκη και ποιους από αυτούς τους ανθρώπους θα πάρουμε στη Γερμανία» υπογράμμισε η ‘Ανγκελα Μέρκελ.

Εκτός από τους 150 ασυνόδευτους ανηλίκους, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προτίθεται να δεχτεί και άλλους πρόσφυγες από τον κατεστραμμένο καταυλισμό της Μόριας στη Μυτιλήνη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ προανήγγειλε σήμερα, Δευτέρα, στο Βερολίνο ότι «η Γερμανία θα συμβάλει ουσιαστικά στο θέμα αυτό. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συζητά αυτή τη στιγμή τις λεπτομέρειες. Ιδίως θα αφορά οικογένειες με παιδιά. Είναι σαφές, ωστόσο, ότι πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και όχι για πρόβλημα το οποίο αφορά μόνο την Ελλάδα ή τη Γερμανία. Από αυτήν την άποψη, είναι απαραίτητη μια κοινή μεταναστευτική/προσφυγική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) επιμένει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα βρει μια λύση εντός 48 ωρών. Ο αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς είπε στο Βερολίνο ότι «η εντύπωσή του είναι ότι πρόκειται για την κοινή βούληση και των τριών κυβερνητικών κομμάτων. Η Γερμανία πρέπει να κάνει πολύ περισσότερα από ό,τι ένα πρώτο βήμα. Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό και τις καλύτερες οικονομικές επιδόσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο Σολτς.

Πόσοι πρόσφυγες θα πρέπει να γίνουν δεκτοί, δεν διευκρίνισε. Η συμπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Σάσκια Έσκεν πάντως έκανε λόγο πρόσφατα για έναν τετραψήφιο αριθμό.

Πηγή: cnn.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιάννης Καπετάνιος: «Έχω εκπαιδευτεί στην πείνα, ούτε ψωμί δεν είχα, έτρωγα σύκα»

Ο γνωστός κωμικός, που για χρόνια βλέπουμε στο πλευρό του Μάρκου Σεφερλή, αποκάλυψε πόσο δύσκολα έχει περάσει οικονομικά στο παρελθόν.

Διακοπές νερού σε περιοχές της Θεσσαλονίκης

Διακοπές στην υδροδότηση είναι προγραμματισμένες σε διάφορα σημεία στην πόλη μας. Συγκεκριμένα από την Εταιρεία Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι την Tετάρτη 8 Ιουλίου 2020 από τις 9:00 έως τις 14:00 θα πραγματοποιηθούν εργασίες επανασυνδέσεων νέου αγωγού με υφιστάμενους και νέες διακλαδώσεις στην οδό Κωνσταντινουπόλεως του Δήμου Θεσσαλονίκης. Λόγω των εργασιών θα παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότησης, στις οδούς Μ. Μπότσαρη, Κωνσταντινουπόλεως, Τομπάζη, Κλεάνθους και στις παρακείμενες σε αυτές οδούς του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι εργασίες που θα εκτελεστούν κρίνονται απαραίτητες για την αποκατάσταση της καλής λειτουργίας του δικτύου στην περιοχή και θα καταβληθούν προσπάθειες για την όσο το δυνατό ταχύτερη αποκατάσταση της υδροδότησης. Εκτιμώμενος χρόνος αποκατάστασης υδροδότησης,Tετάρτη 8 Ιουλίου 2020 από τις 9:00 έως τις 14:00. Εξάλλου αυτή την ώρα στην οδό Λεωφόρος Καραμανλή Κωνσταντινου / 8 και σε όλες τις παρακείμενες οδούς είναι σε εξέλιξη εργασίες και στην περιοχή δεν υπάρχει νερό. Η αποκατάστασης υδροδότησης θα γίνει περί τις 12:00 το μεσημέρι. Στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, Προεκταση Παπαγου και σε όλες τις παρακείμενες οδούς είναι σε εξέλιξη εργασίες και η υδροδότηση θα αποκατασταθεί στις 12 το μεσημέρι. Τέλος στο δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης υπάρχουν προβλήματα στην υδροδότηση στην Βενιζελου Σοφοκλή / 120 και σε όλες τις παρακείμενες οδούς . Η αποκατάσταση της υδροδότησης αναμένεται μέχρι τις 11:00.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ