Κοινωνία Κόπτσης: Κανένας μαθητής στην Κ. Μακεδονία χωρίς μάσκα

Κόπτσης: Κανένας μαθητής στην Κ. Μακεδονία χωρίς μάσκα

-

«Όλα λειτουργούν ρολόι στην Κεντρική Μακεδονία», δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία, Αλέξανδρος Κόπτσης, ευχαριστώντας όλους τους διευθυντές εκπαίδευσης, τα στελέχη και τους εκπαιδευτικούς για τη μεγάλη τους προσπάθεια.

Όπως σημείωσε, το μοναδικό πρόβλημα που προέκυψε ήταν με κάποιες παρτίδες μασκών στη Θεσσαλονίκη που κρίθηκαν ότι δεν πληρούσαν τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

«Αντικαταστάθηκαν την Παρασκευή και με φοβερή συνέπεια από τον δήμο. Μέχρι τις 11.00 χθες το βράδυ ήμασταν σε επαφή και πήγαν διευθυντές και τις πήραν. Εμείς βεβαίως είχαμε και plan b σε περίπτωση που κάτι συνέβαινε, που όντως κάτι συνέβη, και είχαμε μέσω των σχολικών επιτροπών τις αναγκαίες προμήθειες για να διαφυλάξουμε την υγεία των μαθητών», σημείωσε.

Ερωτηθείς για τους αρνητές των μασκών, ο ίδιος τόνισε πως πρόκειται ουσιαστικά για μειοψηφία ενώ ξεκαθάρισε πως «κανένας μαθητής δεν μπήκε σε κανένα σχολείο της Κεντρικής Μακεδονίας χωρίς μάσκα και αυτό είναι απόλυτο». «Μέχρι στιγμής, περίπου στους 1.000 μαθητές στα τρία σχολεία στα οποία έχω πάει, ένας γονέας έχει φέρει μια μικρή αντίδραση, ο οποίος φυσικά δεν μπήκε στο σχολείο γιατί υπήρχε υπουργική απόφαση που το απαγορεύει. Είμαστε τόσο πεπεισμένοι ότι και αυτοί οι ελάχιστοι θα πεισθούν για παιδαγωγικούς λόγους να βάλουν τη μάσκα», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για την καθαριότητα, ο κ. Κόπτσης ενημέρωσε πως οι καθαρίστριες έχουν τοποθετηθεί έστω και με τις συμβάσεις αυτές και σήμερα ήταν όλα τα σχολεία καθαρά.

Αναφορικά για την εικόνα στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία, ξεκαθάρισε ότι λειτούργησαν όλες οι σχολικές μονάδες εκτός αυτών στην Πέλλα και μίας στην Αλεξάνδρεια λόγω της υπάρχουσας επιδημιολογικής κατάστασης.

πηγή: voria.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

OAEΔ: Αύξηση 21,73% των εγγεγραμμένων ανέργων τον Απρίλιο

Κατά 4,72% αυξήθηκε τον Απρίλιο ο αριθμός των ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, φθάνοντας τους 1.185.013, από 1.131.646 του Μαρτίου

Εστίαση: Τι πρέπει να προσέχουν οι πελάτες σε καφέ, εστιατόρια και μπαρ -Οι 10 οδηγίες του ΕΦΕΤ

Λίγες ημέρες απομένουν για την επανεκκίνηση του κλάδου της εστίασης και οι προτοιμασίες στα καταστήματα «τρέχουν» με γοργούς ρυθμούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ