Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη: Με μάσκες, αποστάσεις και αντιδράσεις το πρώτο κουδούνι...

Θεσσαλονίκη: Με μάσκες, αποστάσεις και αντιδράσεις το πρώτο κουδούνι στα σχολεία Επιστροφή στα θρανία σήμανε η σημερινή μέρα για χιλιάδες μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

-

Επιστροφή στα θρανία σήμανε η σημερινή μέρα για χιλιάδες μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε σήμερα το πρωί, δίνοντας το έναυσμα για την εκκίνηση μιας σχολικής χρονιάς η οποία σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει τις προηγούμενες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μάσκες, αντισηπτικά και αποστάσεις συνθέτουν την εικόνα που θα κυριαρχεί φέτος στις σχολικές μονάδες, προκειμένου να μην υπάρξει έξαρση στα κρούσματα του κορωνοϊού.

Φωτογραφία: Intime

Σήμερα, πρώτη μέρα στα σχολεία, τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός με αποστάσεις μεταξύ των μαθητών, ενώ στη συνέχεια τους μοιράστηκαν μάσκες αλλά και ένα παγουρίνο.

Φωτογραφία: Intime

Μαθητές, γονείς, και καθηγητές στη συντριπτική πλειοψηφία τους τήρησαν τα απαραίτητα μέτρα και φόρεσαν τη μάσκα κατά την παρουσία τους στος χώρους των σχολείων.

“Έτοιμα τα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας”

Σε δηλώσεις του στο thestival.gr ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία, Αλέξανδρος Κόπτσης, υπογράμμισε πως τα σχολεία της Περιφέρειας ήταν έτοιμα για τη σημερινή “πρεμιέρα” της σχολικής χρονιάς.

“Πήγε εξαιρετικά καλά η πρώτη μέρα. Εκπαιδευτικοί, βιβλία, μάσκες, αντισηπτικά, καθαρίστριες, όλοι ήταν στη θέση τους. Η στενή συνεργασία με τους δήμους έφερε θετικά αποτελέσματα”, σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως “οι αντιδράσεις κατά της μάσκας ήταν μηδαμινές, ασήμαντες, κάτω του αναμενόμενου”.

Σύμφωνα με τον κ. Κόπτση, μέχρι στιγμής του έχουν αναφερθεί δύο περιστατικά με γονείς που αντέδρασαν, ενώ σε ανάλογοι περιστατικό με μητέρα που αντιδρούσε ήταν παρών ο ίδιος.

Επίσης ένας πατέρας σε σχολείο της Θεσσαλονίκης εξέφρασε την έντονη διαφωνία του με τη χρήση μάσκας από τα παιδιά, ο ίδιος έστειλε τα δικά του στο σχολείο χωρίς μάσκα και δεν τους επετράπη η είσοδος.

“Τα παιδιά το πολύ-πολύ να μην πάνε έναν χρόνο σχολείο. Σε έναν χρόνο θα δούμε τα άλλα τα παιδάκια τι συμπτώματα θα έχουν”, ανέφερε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.

Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε και στο 55ο Δημοτικό σχολείο της Πάτρας, όπου 4 παιδιά έμειναν εκτός, καθώς οι γονείς τους δεν ήθελαν τα παιδιά να φορέσουν μάσκα.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για μαθητές και εκπαιδευτικούς σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολείων, στους εξωτερικούς χώρους όταν υπάρχει συνωστισμός (όπως π.χ. κατά την προσέλευση και αποχώρηση από το σχολείο ή στα κυλικεία), στα μέσα μεταφοράς μαθητών, καθώς επίσης κατά την περίοδο προσαρμογής στο Νηπιαγωγείο, από υγιή, σταθερό συνοδό (γονέα, κηδεμόνα ή άλλο πρόσωπο).

Φωτογραφία: Intime

Από την υποχρεωτική χρήση μάσκας εξαιρούνται μαθητές με γνωσιακή, αναπτυξιακή, ψυχική διαταραχή ή διαταραχή συμπεριφοράς καθώς και μαθητές με σοβαρό νευρολογικό ή μυϊκό ή άλλο νόσημα που τους εμποδίζει να χειριστούν τη μάσκα τους.

Στην ιδιαίτερη φετινή σχολική χρονιά θα πρέπει να προσαρμοστούν και τα κυλικεία εντός των σχολικών μονάδων. Η χρήση μάσκας από το προσωπικό είναι υποχρεωτική και θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις από τους μαθητές που περιμένουν.

Επίσης τα κυλικεία των σχολείων πρέπει να διαθέτουν μόνο τρόφιμα και υγρά που είναι συσκευασμένα ή έχουν ετοιμαστεί από το κυλικείο πριν την ώρα διάθεσής τους σε ατομικές συσκευασίες που προστατεύονται από κατάλληλο υλικό.

Πηγή:thestival.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΟΑΕΔ: Οι οριστικοί πίνακες για 36.500 θέσεις κοινωφελούς εργασίας

Η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Βάζουν πλέξιγκλας και πλαστικά στα ταξί- Οι διαφωνίες

Κάποια ταξί στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν να τοποθετούν προστατευτικά διαχωριστικά με πλεξιγκλάς προκειμένου να μειώσουν τις πιθανότητες μετάδοσης του ιού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ