Ελλάδα Μόρια: Εικόνες ντροπής - Άνθρωποι κοιμούνται στο δρόμο και...

Μόρια: Εικόνες ντροπής – Άνθρωποι κοιμούνται στο δρόμο και δίπλα σε νεκροταφείο (pics&vid)

-

Ως τραγική και προσβλητική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί για κάθε άνθρωπο, η εικόνα που επικρατεί στη Μόρια έπειτα από την φωτιά που έκαψε ολοσχερώς τον καταυλισμό των προσφύγων.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, με πολλούς εξ αυτών να αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα στο δρόμο, καθώς δεν υπήρχε άλλο μέρος στο οποίο να μπορούν να φιλοξενηθούν.

Όταν λέμε στο δρόμο, το εννοούμε στην κυριολεξία, κάτι το οποίο φαίνεται και από τις εικόνες που μετέφερε από την Λέσβο το πρωί το Mega.

Έχοντας τα μπάγκαζια τους δίπλα, δεκάδες άνθρωποι και μικρά παιδιά κοιμήθηκαν πάνω στο δρόμο από εκεί ακριβώς απ΄όπου περνούσαν τα αυτοκίνητα με την ασφάλεια τους να μπαίνει για τα καλά σε κίνδυνο.

Αντίθετα μια άλλη ομάδα κοιμόταν ακριβώς δίπλα στο νεκροταφείο της περιοχής. Σ΄ότι έχει να κάνει με τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού ούτε λόγος να γίνεται για τις αποστάσεις.

Από την πλευρά τους τα ΜΑΤ έχουν στήσει κλούβες στο δρόμο, που οδηγεί από τη Μόρια στη Μυτιλήνη, προκειμένου να αποτρέψουν τους μετανάστες να πλησιάσουν σε αυτή οι χιλιάδες μετανάστες, που έμειναν άστεγοι το βράδυ της Τετάρτης (9/9) εξαιτίας της νέας πυρκαγιάς που ξέσπασε στο κέντρο υποδοχής στη Μόρια.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως έχει στηθεί επιχείρηση με λεωφορεία που φτάνουν από το ΚΥΤ προς τον δρόμο που βρίσκονται οι μετανάστες , προκειμένου να τους μεταφέρουν αρχικά στο Σίγρι απ΄όπου στην συνέχεια θα δέσει το πρώτο πλοίο, το οποίο θα φτάσει για να λειτουργήσει ως χώρος υποδοχής, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να καταπλεύσουν στο νησί σε διάφορα σημεία του δύο αρματαγωγά. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόεδρος συνοριοφυλάκων: «Ελεγχόμενη η κατάσταση, μας τεστάρει η Τουρκία»

Η Τουρκία επιχειρεί να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά των ελληνικών Αρχών στον Εβρο

«Πρωταθλήτρια» η Θεσσαλονίκη στα πρόστιμα 150 ευρώ για μη χρήση μάσκας

Στο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται από την αστυνομία σε όλη την Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ