Πολιτική "Η κυβέρνηση δεν έχει λύσεις για την εκπαίδευση"

“Η κυβέρνηση δεν έχει λύσεις για την εκπαίδευση”

Τι είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Νίκος Φίλης

-

Ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση λειτούργησε με εφησυχασμό, όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων.

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε σήμερα ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Μιλώντας για την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, ο κ. Φίλης υπογράμμισε πως οι εκπαιδευτικοί σε κάθε περίπτωση παραμένουν οι ειδικοί τις εκτιμήσεις των οποίων θα πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν, για το κατά πόσο έτοιμα είναι τα σχολεία να υποδεχτούν μαθητές.

«Όπως και άλλοι ειδικοί γιατροί και άλλοι ειδικοί όπως ο κ. Μόσιαλος και η κ. Λινού επισημαίνουν πως δεν μπορούμε να έχουμε ασφαλές άνοιγμα των σχολείων αν δεν υπάρξει αραίωση του μαθητικού πληθυσμού» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Φίλης.

Ο ίδιος μάλιστα επεσήμανε ότι στην κυβέρνηση υπήρξε εφησυχασμός.

«Τρεις μήνες η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα, υποτίμησε το γεγονός ότι μπορεί να υπάρξει δεύτερο κύμα, είχε μείνει στο success story της πρώτης περιόδου, την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιούλιο είχε θέσει ζήτημα στη Βουλή για περαιτέρω μέτρα στην εκπαίδευση, χωρίς να πάρουμε ποτέ κάποια απάντηση.

Στο θέμα της εκπαίδευσης η κυβέρνηση δεν έχει κάποια πολιτική που να προβλέπει και να επιδιώκει λύσεις προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, αλλά μια πολιτική που ακολουθεί συμβουλές του ιδιωτικού τομέα, με νομοσχέδια που ενισχύουν την ιδιωτική εκπαίδευση και παραγνωρίζουν την αξία της δημόσιας εκπαίδευσης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ανασυντάσσεται με το βλέμμα στην επόμενη μέρα

Όπως είπε ο κ. Φίλης σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, έχει αναλάβει να οργανώσει μαχητική αντιπολίτευση, σε μια κυβερνητική οπλιτική που επιχειρεί να μειώσει το δημόσιο συμφέρον υπέρ μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων σε ένα πλαίσιο σκληρού νεοφιλελευθερισμού.

Σχολιάζοντας τέλος την αναβολή του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, κάνοντας ομόφωνα δεκτή την πρόταση του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Φίλης τόνισε πως πρόκειται για μια διαδικασία που δεν θα μπορούσε να γίνει διαδικτυακά, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση σε κάθε συνέδριο είναι ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων, ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε πως ένα νέο ξεκίνημα στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξετάσει την αντιπολιτευτική του πολιτική είναι αναγκαίο.

Πηγή: voria.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Απαγόρευσης κυκλοφορίας στη Μελβούρνη

Η Βικτόρια ανέφερε χθες 134 νέα περιστατικά μόλυνσης, ενώ ο αριθμός αυτός ήταν μειωμένος σε σχέση με τον αριθμό-ρεκόρ των κρουσμάτων που είχε καταγραφεί προχθές.

Τουρκική εισβολή στην Κύπρο: 46 χρόνια από το έγκλημα του «Αττίλα 2»

Ηρθε να ολοκληρώσει ό,τι άφησε πίσω της η εισβολή του Ιούλη του ίδιου έτους...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ