Ελλάδα Κιλκίς: Ζητούν πλαστές βεβαιώσεις από γιατρούς για να μην...

Κιλκίς: Ζητούν πλαστές βεβαιώσεις από γιατρούς για να μην φορέσουν μάσκα ή να αποφύγουν το πρόστιμο

-

Στην καταγγελία πώς πολίτες ζητούν πλαστές βεβαιώσεις για αναπνευστικά προβλήματα από ιδιώτες γιατρούς του Κιλκίς, προκειμένου να μην χρησιμοποιούν την αναγκαία μάσκα προφύλαξης ή ακόμη και για να αποφύγουν το πρόστιμο για τη μη χρήση της προχωρά ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς.

Ο Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει μάλιστα πως «ελάχιστοι, ευτυχώς, συνάδελφοι υποκύπτουν στις πιέσεις των πολιτών και προχωρούν στην αδικαιολόγητη έκδοση τέτοιων βεβαιώσεων».

«Αυτού του είδους οι τακτικές προσβάλλουν τον ιατρικό κόσμο, συντηρούν και επαυξάνουν θεωρίες συνωμοσίας και κάνουν τους πολίτες καχύποπτους απέναντι σε κάθε ιατρό», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση του συλλόγου, που υπογράφουν ο πρόεδρος Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης και ο γ. γραμματέας Αναστάσιος Βαβάκας, αναφέρεται:

“Η πανδημία από τον νέο κορωνοϊό συνεχίζεται, τόσο στην χώρα μας όσο και παγκοσμίως, με πολλές επιπτώσεις σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Λόγω των δυσμενών αυτών συνθηκών, επιβάλλεται η υπεύθυνη στάση από τους κρατικούς φορείς που διαχειρίζονται την πανδημία, αλλά είναι εξίσου απαραίτητη η υπευθυνότητα και σε ατομικό επίπεδο.

Πρόσφατα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο κάποιοι συμπολίτες μας να απευθύνονται σε ιδιώτες –κυρίως–  ιατρούς και να ζητούν από αυτούς την έκδοση ιατρικών πιστοποιητικών, που να βεβαιώνουν ότι πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα, ώστε να μην τηρήσουν την εφαρμογή του μέτρου της χρήσης μάσκας για την προφύλαξη από την COVID-19 ή να αποφύγουν την πληρωμή προστίμου όταν έχουν προβεί σε παράβαση.

Ελάχιστοι, ευτυχώς, συνάδελφοι υποκύπτουν στις πιέσεις των πολιτών και προχωρούν στην αδικαιολόγητη έκδοση τέτοιων βεβαιώσεων.

Αυτού του είδους οι τακτικές προσβάλλουν τον ιατρικό κόσμο, συντηρούν και επαυξάνουν θεωρίες συνωμοσίας και κάνουν τους πολίτες καχύποπτους απέναντι σε κάθε ιατρό.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς συστήνει στα μέλη του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στην έκδοση βεβαιώσεων και να τις εκδίδουν μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο, τηρώντας τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας”.

Πηγή:thestival.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Μενεγάκη: Η τηλεθέαση και οι πρώτες δηλώσεις της – «Φεύγω με το κεφάλι ψηλά»

Η μεγάλη αγάπη του κοινού αλλά και η περιέργεια για το φινάλε αποτυπώθηκε και στα νούμερα τηλεθέασης

Οδηγούσε κάμπριο και του έφυγε η οροφή στον αυτοκινητόδρομο (vid)

Μια Lotus Elise με hardtop οροφή δεν γύρισε... ολόκληρη στο σπίτι, αφού η οροφή της πέταξε μακριά και καταστράφηκε από τα χτυπήματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ