Υγεία Ευρωπαίος αξιωματούχος: Άμεση η διάθεση του εμβολίου της Astra-Zeneca...

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Άμεση η διάθεση του εμβολίου της Astra-Zeneca μόλις ολοκληρωθεί η τρίτη φάση των δοκιμών

-

Η τρίτη φάση των δοκιμών του εμβολίου της Αstra-Zeneca για τον κορωνοϊό ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο. Αν τα αποτελέσματα είναι θετικά πιθανόν να ξεκινήσει η διάθεσή του ακόμη και τον Νοέμβριο.

Ευρωπαίος αξιωματούχος μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε ότι εάν η τρίτη φάση ολοκληρωθεί με επιτυχία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Astra-Zeneca έχουν συμφωνήσει να ξεκινήσει άμεσα η διάθεσή του, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η συμφωνία προβλέπει μέχρι το τέλος του έτους να έχουν παραδοθεί στην Ευρώπη 30.000.000 δόσεις, ενώ η διάθεσή του θα γίνει με βάση τα πληθυσμιακά στοιχεία. Στην Ελλάδα αντιστοιχούν περίπου 600.000-700.000 δόσεις.

Όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, «θα ξεκινήσουμε με 700.000 δόσεις το Δεκέμβριο που θα είναι μόνη ή διπλή δόση, και γύρω στις 3 εκατ. δόσεις συνολικά».

Επισημαίνεται ότι βασική προϋπόθεση είναι να ολοκληρωθεί επιτυχώς η τρίτη φάση των δοκιμών.

Πηγή:thestival.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Πόλεμος» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τον Γιάννη Στουρνάρα: Τι ζητεί η Πειραιώς, τι απαντά η Κουμουνδούρου

Ο Στέλιος Πέτσας πρότεινε να ανανεωθεί η θητεία του Γιάννη Στουρνάρα στην ΤτΕ και οι αντιδράσεις από την Κουμουνδούρου ήταν άμεσες

Novartis: Στο Νομικό Συμβούλιο τα υπουργεία για το ενδεχόμενο συμβιβασμού

H κυβέρνηση αναλαμβάνει άμεσα την πρωτοβουλία να διερευνήσει κάθε πρόσφορο τρόπο ώστε να αποζημιωθεί το ελληνικό Δημόσιο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ