Πολιτισμός Δήλωση Μενδώνη για Μυκήνες: "Παραμένουν Ολόχρυσες"

Δήλωση Μενδώνη για Μυκήνες: “Παραμένουν Ολόχρυσες”

-

Στην «θετική εικόνα που αποκόμισαν σήμερα οι 240 επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών» αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, απαντώντας στις επικρίσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης για τις ευθύνες της κυβέρνησης, αναφορικά με τη διαχείριση της πρόσφατης πυρκαγιάς στην περιοχή.

ΥΠ.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

«Από το πρωί σήμερα, μέχρι τις τέσσερις το απόγευμα, 80 Έλληνες και 180 ξένοι επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο και όλοι διαπίστωσαν με ικανοποίηση ότι είναι ανέγγιχτος» είπε η κα Μενδώνη. Κατέθεσε μάλιστα σημερινές φωτογραφίες από τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, που δείχνουν ότι «δεν υπέστη βλάβη» από την πυρκαγιά.

ΥΠ.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Οι Μυκήνες παραμένουν ολόχρυσες είπε η κα Μενδώνη, η οποία επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση για «ψευδή προσέγγιση» στο θέμα των συνεπειών της πυρκαγιάς. Ειδικότερα για την Πύλη των Λεόντων είπε ότι το γκρίζο-μαύρο χρώμα της υπάρχει εδώ και δεκαετίες, και οφείλεται σε μύκητες, που δεν έχουν να κάνουν με το εάν συντηρείται ή όχι ο λίθος, και ότι η φωτογραφία που κυκλοφόρησε είναι αυτή που προϋπήρχε στην Βικιπαιδεία. Η Πύλη των Λεόντων, όπως και ο θησαυρός του Ατρέα, δεν είχε την παραμικρή σχέση με φωτιά, σημείωσε η κα Μενδώνη.

Νωρίτερα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αν. Γκαρά, είχε τονίσει ότι η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της, αλλά ότι αποκρύπτει την αλήθεια, ενώ ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κ. Γρηγοριάδης είπε ότι η πυρκαγιά δεν έπρεπε να φτάσει ούτε 100 μέτρα από τον αρχαιολογικό χώρο.

Πηγή: lifo.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποια καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 11 Μαΐου και με ποιο τρόπο

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης ανακοίνωσε τους κανόνες

Απαγόρευση κυκλοφορίας: 1.464 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις

Συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα για άσκοπες μετακινήσεις, ενώ επιβάλλονται και διοικητικά πρόστιμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ