Ελλάδα Λίστα κυρώσεων κατά της Άγκυρας επεξεργάζονται οι ΥΠΕΞ της...

Λίστα κυρώσεων κατά της Άγκυρας επεξεργάζονται οι ΥΠΕΞ της ΕΕ- Τι περιλαμβάνει

-

Κατάλογος με κυρώσεις κατά της Τουρκίας συντάσσεται από την ΕΕ, σε περίπτωση που η Άγκυρα δεν σταματήσεις τις παράνομες ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας.

Ο κατάλογος των κυρώσεων του Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος παρουσιάστηκε προφορικά ενόψει περαιτέρω διαμόρφωσης του, παραπέμπεται πλέον στη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 24-25 Σεπτεμβρίου. Οι ηγέτες των κρατών-μελών θα αποφασίσουν ποιες επιλογές θα υιοθετήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κυπριακού καναλιού Alpha, o κατάλογος των κυρώσεων περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

1. Περιοριστικά μέτρα σε περίπτωση συνέχισης παράνομων γεωτρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

2. Καταχώρηση των πλοίων που εμπλέκονται σε παράνομες ερευνητικές δραστηριότητες της Τουρκίας.

3. Τομεακές κυρώσεις (πωλήσεις, προμήθειες, εξαγωγή υλικού σχετικά με έρευνες στον ενεργειακό τομέα, μεταφορά τεχνολογίας και προϊόντων)

4. Απαγόρευση δανεισμού σε τράπεζες και βιομηχανίες της Τουρκίας από κρατικές τράπεζες της ΕΕ

5. Ενδεχόμενο μείωσης ευρωπαϊκών κονδυλίων στην Τουρκία.

6. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της Τουρκίας μέχρι τον Σεπτέμβριο, δυνατότητα εξέτασης απαγόρευσης ταξιδιών σε συγκεκριμένα πρόσωπα (travel ban)

7. Να ενισχυθούν περαιτέρω οι καταχωρήσεις για ενέργειες Τουρκίας σε θαλάσσιες ζώνες ΚΔ και Ελλάδας σε υφιστάμενο καθεστώς κυρώσεων κατά Τουρκίας.

Πηγή: thestival.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θεσσαλονίκη : Τροχαίο με έναν τραυματία στην επιστροφή από Χαλκιδική

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο, ενώ το τροχαίο επιδείνωσε προς στιγμήν την κίνηση της επιστροφής προς τη Θεσσαλονίκη.

Έκρηξη κρουσμάτων: Αρνητικό ρεκόρ με 284, 2 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Η κατάσταση ξεφεύγει ολοένα και περισσότερο: το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 284 νέα κρούσματα (νούμερο-αρνητικό ρεκόρ), ενώ 2 ακόμα συμπολίτες μας έχασαν την ζωή τους. Στους 31 οι διασωληνωμένοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ