Υγεία Κορωνοϊός: Έρχονται νέα μέτρα άμεσα - Τι θα ανακοινωθεί...

Κορωνοϊός: Έρχονται νέα μέτρα άμεσα – Τι θα ανακοινωθεί σήμερα

-

Η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, Παρασκευή 28 Αυγούστου και ώρα 18:00.

Η ενημέρωση θα γίνει από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στη σημερινή ενημέρωση θα ανακοινωθούν νέα μέτρα καθώς θα παρευρεθεί και η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, για να κάνει ανακοινώσεις σχετικά με την ενίσχυση των μέτρων προστασίας στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Ποια είναι τα νέα μέτρα που είναι στο τραπέζι

Στη ανακοίνωση νέων μέτρων στην περίπτωση που κριθεί απαραίτητο ώστε να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα θα προχωρήσει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Mega», η κυβέρνηση έχει έτοιμο ως εισήγηση το επόμενο πακέτο μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού. Ένα από τα μέτρα που περιλαμβάνει το «πακέτο» που βρίσκεται στο τραπέζι του Μαξίμου είναι το κλείσιμο καταστημάτων, μπαρ και εστιατορίων, τα μεσάνυχτα σε ολόκληρη τη χώρα.

Η απόφαση αυτή βασίζεται στο γεγονός πως έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί φεύγουν από τα αστικά κέντρα -όπου υπάρχει η απαγόρευση- και μεταφέρονται σε άλλους νομούς ή πιο περιφερειακά, ώστε να συνεχίσουν τη διασκέδασή τους.

Ένα ακόμα μέτρο είναι η καθολική χρήση μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Ο αριθμός των κρουσμάτων και το αν θα υπάρξει αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία θα καθορίσουν αν θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, εξέφρασε χθες τη εκτίμηση πως η μάσκα πρέπει να γίνει υποχρεωτική τόσο σε κλειστούς όσο και σε ανοικτούς χώρους σε περίπτωση που αυξηθούν περαιτέρω τα κρούσματα.

«Μη ξεχνάμε ότι το μέτρο αυτό εφαρμόστηκε σε περιοχές με αυξημένο επιδημικό φορτίο και έδειξε ότι έχει αυξημένη αποτελεσματικότητα» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει πια κανένας λόγος να μην φοράμε μάσκα συνέχεια.

Όπως διευκρίνισε ο καθηγητής μάλιστα, έχει γίνει ήδη σχετική εισήγηση περί αυτού σε περίπτωση που δούμε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων, σε κάθε περίπτωση ωστόσο, όπως τόνισε δεν θεωρεί ότι είμαστε κοντά σε κάτι τέτοιο.

Η επιδημία ανεβαίνει γρήγορα και κατεβαίνει αργά, υπογράμμισε ο κος Μαγιορκίνης προσθέτοντας πως ακόμη και με R κάτω από το 1 θα αργήσουμε να δούμε πτώση των κρουσμάτων.

«Μπορεί να δούμε αύξηση πριν να δούμε την μείωση» τόνισε και πρόσθεσε πως με το ενδεχόμενο των 500 κρουσμάτων, στο οποίο αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα, θα δούμε πίεση στο σύστημα υγείας.

«Γρήγορα μπορούμε να φτάσουμε στους 50 με 60 διασωληνωμένους», επεσήμανε.

Πηγή: typosthes.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

162 νέα πρόστιμα χθες στη Θεσσαλονίκη

Για παραβιάσεις των έκτακτων μέτρων περιορισμού.

Εργαζόμενοι Δήμου Θεσσαλονίκης: «Να γίνουν μαζικά τεστ για κορωνοϊό!»

Η παράταξη ΔΑΣ των εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης καλεί τη διοίκηση να γίνουν μαζικά τεστ σε όλους τους εργαζομένους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ