Κοινωνία Κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας - ΗΠΑ στα νότια της...

Κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ στα νότια της Κρήτης – Σαφές μήνυμα στην Τουρκία (video)

-

Κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 24 Αυγούστου στη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται στα νότια της Κρήτης και στην οποία συμμετείχαν μέσα και προσωπικό και των δύο χωρών. Η κοινή αεροναυτική άσκηση αποτελεί ένα σαφές μήνυμα προς τη διαρκή τουρκική προκλητικότητα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, η άσκηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ περιελάμβανε συνεργασία σε αντικείμενα κοινής επιχειρησιακής σχεδίασης, αεράμυνας, ανθυποβρυχιακού πολέμου, επικοινωνιών, ανταλλαγής πληροφοριών, σύνθεσης τακτικής εικόνας, προχωρητικούς ελιγμούς και συνεργασία αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

Στην άσκηση συμμετείχαν η φρεγάτα (Φ/Γ)ΑΙΓΑΙΟΝ,  υποβρύχιο (Υ/Β) Τύπου 214 και έξι αεροσκάφη F- 16, ενώ από την πλευρά των ΗΠΑ το αντιτορπιλικό USS WINSTON S. CHURCHILL, καθώς και ελικόπτερα των πολεμικών ναυτικών των δύο χωρών.

Η δραστηριότητα αποδεικνύει έμπρακτα τους μακροχρόνιους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών -που προσφάτως ενισχύονται συνεχώς- και συνέβαλε περαιτέρω στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων, τόσο σε διακρατικό όσο και σε διασυμμαχικό πλαίσιο, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Novartis: Στο Νομικό Συμβούλιο τα υπουργεία για το ενδεχόμενο συμβιβασμού

H κυβέρνηση αναλαμβάνει άμεσα την πρωτοβουλία να διερευνήσει κάθε πρόσφορο τρόπο ώστε να αποζημιωθεί το ελληνικό Δημόσιο

Δύο νεκροί στην άσφαλτο τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη

Τη ζωή τους έχασαν δύο άντρες τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη σε τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν στην περιφερειακή οδό και στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης- Ν. Μηχανιώνας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ