Κοινωνία Κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας - ΗΠΑ στα νότια της...

Κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ στα νότια της Κρήτης – Σαφές μήνυμα στην Τουρκία (video)

-

Κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 24 Αυγούστου στη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται στα νότια της Κρήτης και στην οποία συμμετείχαν μέσα και προσωπικό και των δύο χωρών. Η κοινή αεροναυτική άσκηση αποτελεί ένα σαφές μήνυμα προς τη διαρκή τουρκική προκλητικότητα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, η άσκηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ περιελάμβανε συνεργασία σε αντικείμενα κοινής επιχειρησιακής σχεδίασης, αεράμυνας, ανθυποβρυχιακού πολέμου, επικοινωνιών, ανταλλαγής πληροφοριών, σύνθεσης τακτικής εικόνας, προχωρητικούς ελιγμούς και συνεργασία αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

Στην άσκηση συμμετείχαν η φρεγάτα (Φ/Γ)ΑΙΓΑΙΟΝ,  υποβρύχιο (Υ/Β) Τύπου 214 και έξι αεροσκάφη F- 16, ενώ από την πλευρά των ΗΠΑ το αντιτορπιλικό USS WINSTON S. CHURCHILL, καθώς και ελικόπτερα των πολεμικών ναυτικών των δύο χωρών.

Η δραστηριότητα αποδεικνύει έμπρακτα τους μακροχρόνιους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών -που προσφάτως ενισχύονται συνεχώς- και συνέβαλε περαιτέρω στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων, τόσο σε διακρατικό όσο και σε διασυμμαχικό πλαίσιο, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

George Floyd: Ο Τραμπ ζήτησε να προετοιμαστεί ο στρατός για τη Μινεάπολη

Για τρίτη συνεχόμενη νύχτα συνεχίστηκαν οι διαδηλώσεις και την Παρασκευή 29/5 ενάντια στην αστυνομική βία σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ.

Υποψήφιος για… Νόμπελ Ειρήνης ο Τσιόδρας! (pic)

Τα θετικά νούμερα της Ελληνικής κοινωνίας φαίνεται να πιστώνεται ο Σωτήρης Τσιόδρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ