Ελλάδα Βατόπουλος: Όσοι επιστρέφουν από διακοπές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

Βατόπουλος: Όσοι επιστρέφουν από διακοπές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

-

Μικρή αύξηση των κρουσμάτων κορoνοϊού τις επόμενες ημέρες αναμένουν οι επιστήμονες λόγω της επιστροφής των πολιτών από τις καλοκαιρινές τους διακοπές αλλά και λόγω των αυξημένων τεστ που τους γίνονται. Αυτό εξήγησε, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο, το βασικό είναι να τηρηθούν τα μέτρα για τις αποστάσεις, το πλύσιμο χεριών και κυρίως τη χρήση μάσκας. Τόνισε, επίσης, πως ο ΕΟΔΥ ίσως θα πρέπει να ενημερώσει καλύτερα για τις περιοχές στις οποίες υπήρξαν πολλά κρούσματα ώστε να το γνωρίζουν όσοι πήγαν σε αυτές.

«Οι άνθρωποι που θα γυρίσουν από τις περιοχές που είχαν παρατηρηθεί κρούσματα, είναι εντός εισαγωγικών “υψηλού κινδύνου”. Σε αυτό το σημείο ίσως θα πρέπει ο ΕΟΔΥ να κάνει μια καλύτερη ενημέρωση για το σε ποιες περιοχές υπήρξαν πολλά κρούσματα ώστε να το ξέρει ο κόσμος», τόνισε με νόημα.

Σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο όσοι βρέθηκαν σε περιοχές με αυξημένα κρούσματα κορονοϊού θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για μια εβδομάδα έως 15 ημέρες, να χρησιμοποιούν μάσκα, να αποφεύγουν να έρχονται σε επαφή με ηλικιωμένους.

Τι θα κρίνει το άνοιγμα των σχολείων

Αναφορικά με τον αριθμό κρουσμάτων που θα καθιστούσε απαγορευτικό το άνοιγμα των σχολείων, ο καθηγητής μικροβιολογίας τόνισε πως «αν αρχίσουν να διπλασιάζονται ή να πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα μέσα σε 3  – 4 ημέρες, αυτό οπωσδήποτε είναι ένα ισχυρό καμπανάκι». 

Πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν είναι τόσο εύκολο να πει κανείς ότι για παράδειγμα με 500 κρούσματα κλείνουν τα σχολεία αλλά με 400 δεν κλείνουν. Εξήγησε ότι συνεκτιμώνται μια σειρά παραγόντων, όπως ποιες ηλικίες αφορούν τα κρούσματα, πόσο γρήγορα αυξάνονται και άλλοι.

«Να μη νομίζει ο κόσμος ότι ως δια μαγείας την 1η Οκτωβρίου δεν θα έχουμε κρούσματα. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Το θέμα είναι να μην έχουμε πολλά και σοβαρά», τόνισε ο κ. Βατόπουλος.

πηγή: ethnos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί: Κίνδυνος να χαθεί η πρώτη κατοικία από Σεπτέμβρη

Ο μόνος τρόπος προστασίας σύμφωνα με τη δικηγόρο Κατερίνα Φραγκάκη είναι η ένταξη στο πρόγραμμα «Γέφυρα»

Αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελληνίων

Μπείτε στην πλατφόρμα και δείτε τις βαθμολογίες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ