Κοινωνία Σχολεία: Ποιοι μαθητές εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας λόγω...

Σχολεία: Ποιοι μαθητές εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας λόγω κορονοϊού

-

Λίγες ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία για τη νέα χρονιά η καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολοίας του ΕΚΠΑ, Βάνα Παπαευαγγέλου εισηγήθηκε να εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας για τον κορονοϊό οι μαθητές με συγκεκριμένα νοσήματα, όπως σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια, γνωσιακή ή συμπεριφεριολογική διαταραχή, σοβαρό νευρολογικό ή άλλο νόσημα που εμποδίζει το παιδί να αφαιρέσει μόνο του τη μάσκα.

Ωστόσο, η κυρία Παπαευαγγέλου, η οποία συμμετέχει και στην Επιτροπή για την έναρξη λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών, προτείνει αντί της μάσκας τη χρήση διαφανούς ολοπρόσωπης προστατευτικής προσωπίδας, η οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιπτώσεις που είναι απαραίτητη η χειλεο-ανάγνωση.

Όπως αναφέρει η κυρία Παπαευαγγέλου, η μάσκα θα πρέπει να χρησιμοποιείται μέσα στις σχολικές αίθουσες, στους διαδρόμους του σχολείου και σε κάθε κλειστό χώρο. Σημειώνει, ωστόσο, ότι κατά τη διάρκεια του φαγητού, του παιχνιδιού σε ανοικτό χώρο, καθώς και κατά τη διάρκεια της άθλησης η χρήση μάσκας δεν συστήνεται.

Σύμφωνα με την εισήγηση, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση τις πρώτες εβδομάδες της νέας σχολικής χρονιάς στην εκπαίδευση όλων των μαθητών στη σωστή χρήση μάσκας αλλά και στους κανόνες υγιεινής των χεριών και αναπνευστικής υγιεινής (διαχείριση βήχα και φτερνίσματος). Θα δοθούν, μάλιστα, οδηγίες σε γονείς και εκπαιδευτικούς για τη σωστή χρήση της μάσκας. Επίσης, όπως έκανε γνωστό και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, θα δημιουργηθεί με τη βοήθεια του ΕΟΔΥ έντυπο υλικό αλλά και βίντεο ώστε να εκπαιδευτούν τα παιδιά όλων των βαθμίδων στη χρήση μάσκας κατά του κορονοϊού.

πηγή: ethnos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος διαιτητής Γιώργος Κουκουλάκης

Ο πρώην διαιτητής Γιώργος Κουκουλάκης πέθανε σε ηλικία 76 ετών από ανακοπή καρδιάς

Κέρκυρα: Συνελήφθη ο «βιαστής του Κάβου»

Στα χέρια της αστυνομίας ο 47χρονος - Αιφνιδιασμός σε ταχύτατη επιχείρηση - Περίμενε τους αστυνομικούς με καραμπίνα…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ