Θεσσαλονίκη Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: 435 κρούσματα και 13 θάνατοι σε...

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: 435 κρούσματα και 13 θάνατοι σε μία εβδομάδα

-

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ημέρες μετά την έξαρση και τη διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα αλλά και τη συνεχιζόμενη καταγραφή θανάτων στα νοσοκομεία αναφοράς της πόλης.

Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, από τις 12 Αυγούστου μέχρι και σήμερα, 19 Αυγούστου, έχουν καταγραφεί μόνο στη Θεσσαλονίκη 13 θάνατοι από τους συνολικά 21 στη χώρα. Από τους 13 θανάτους, οι έξι αφορούν ηλικιωμένους που φιλοξενούνταν στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης.

Η σημερινή είδηση της διασποράς σε δεύτερο γηροκομείο, της Μητρόπολης Νεαπόλεως στον Εύοσμο με 22 μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένα κρούσματα, έχει ανησυχήσει επιπλέον τις αρχές, που έχουν να αντιμετωπίσουν ένα ακόμη «μέτωπο» που εντείνεται το τελευταίο διάστημα. Τη διασπορά σε υγειονομικές δομές. Ήδη την Κυριακή επιβεβαιώθηκαν έξι κρούσματα σε υγειονομικούς υπαλλήλους του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», ενώ εχθές εντοπίστηκαν 14 κρούσματα στο προσωπικό του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, που είχε σαν αποτέλεσμα το νοσηλευτικό ίδρυμα να κλείσει για νέους ασθενείς με Covid-19 για τέσσερις ημέρες. Σήμερα, δύο ειδικευόμενοι γιατροί στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» βρέθηκαν θετικοί στον SARS-CoV-2. Αξίζει να σημειωθεί πως και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης έχει κρούσει το καμπανάκι για κρούσματα σε αστυνομικούς, γεγονός που αυξάνει ακόμη περισσότερο την ανησυχία για τη διασπορά του ιού, ιδίως σε επαγγέλματα που έρχονται σε επαφή με μεγάλο αριθμό ατόμων.

Όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων το ίδιο χρονικό διάστημα, από τα συνολικά 1.531 εγχώρια επιβεβαιωμένα περιστατικά μόλυνσης από τον νέο ιό – 1.760 μαζί με τα εισαγόμενα – τα 435 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη. Στα νοσοκομεία αναφοράς της πόλης, στα οποία μάλιστα προστέθηκαν, εχθές, τα νοσοκομεία «Ιπποκράτειο» και «Παπαγεωργίου», νοσηλεύονται σε απλές κλινικές 132 ασθενείς, ενώ διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ νοσηλεύονται εννέα.

πηγή: voria.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον οικισμό Ρομά στη Λάρισα

«Oι Ρομά δεν μπορούν να είναι αποδιοπομπαίος τράγος. Δεν είναι απειλή, είναι ευάλωτη ομάδα» υποστήριξε ο Σωτήρης Τσιόδρας

Αποκαταστάθηκε η ροή φυσικού αερίου από Βουλγαρία

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο βουλγάρικο τμήμα του αγωγού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ