Ελλάδα Διακόπουλος για Oruc Reis:«Η αναφορά μου αφορούσε προσπάθεια ερευνών...

Διακόπουλος για Oruc Reis:«Η αναφορά μου αφορούσε προσπάθεια ερευνών και όχι πραγματοποίηση»

-

Διευκρινιστική δήλωση έπειτα από τις δηλώσεις που έκανε σχετικά με το Oruc Reis εξέδωσε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπυργού Αλέξανδρος Διακόπουλος.

Τα πράγματα στην θέση τους μετά τις δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN TV, στις οποίες έκανε λόγο ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis πραγματοποίησε έρευνες στην Ελλάδα προσπαθεί ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Κυριάκου Μητσοτάκη Αλέξανδρος Διακόπουλος.

Ο ίδιος προχώρησε στην έκδοση διευκρινιστικής δήλωσης στην οποία αναφέρει τα εξής: «Για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής, αναφορικά με τις πρωινές μου δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Καταρχάς, σημείωσα ότι δεν θα αναφερθώ στην τακτική κατάσταση και ότι αυτή δεν είναι η αρμοδιότητά μου.

Ως εκ τούτου, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η αναφορά μου αφορούσε «προσπάθεια» ερευνών, σύμφωνα και με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, όχι όμως, «πραγματοποίηση», με προφανή στόχο την επίδειξη σημαίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX.

Διευκρίνισα επίσης πως επιχείρησε να διεξάγει έρευνες και διέκοψε, εφόσον εξαρχής ο πραγματικός στόχος της Τουρκίας δεν ήταν η πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών. Η Ελλάδα έχει τη στρατηγική και διπλωματική πρωτοβουλία και διαμορφώνει τις εξελίξεις με τις κινήσεις της».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σύννεφα στην κυβερνητική «κυριαρχία – Το τριπλό μέτωπο και το οξύμωρο των δημοσκοπήσεων

Ανησυχητικά είναι τα μηνύματα για την κυβέρνηση η οποία καλείται να βρει λύσεις στο εργασιακό, το μέτωπο των καλλιτεχνών, αλλά και στο οικονομικό κομμάτι.

Απαγωγή 10χρονης: Άφαντος ο “άνδρας με τα κοτσιδάκια”

Δεν έχουν τέλος οι έρευνες στη Θεσσαλονίκη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ