Υγεία Θεσσαλονίκη: 6 αστυνομικοί με κορωνοϊό – Πάνω από 60...

Θεσσαλονίκη: 6 αστυνομικοί με κορωνοϊό – Πάνω από 60 σε καραντίνα

-

Περισσότεροι από 60 αστυνομικοί είναι σε καραντίνα στη Θεσσαλονίκη, ενώ μέχρι τώρα 6 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, και αναμένονται αποτελέσματα από νέα τεστ που έγιναν τις τελευταίες μέρες από ΕΟΔΥ στα ΜΑΤ, στην Τροχαία Θέρμης και στην Διεύθυνση Τροχαίας, όπως ανέφερε στο TyposThes ο ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης κ. Χαράλαμπος Τσαϊρίδης.

Παράλληλα δήλωσε πως «η πρώτη αντίδραση εκ μέρους της πολιτείας υπήρξε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας με τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Όμως έγιναν μόνο έλεγχοι από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στους άμεσα εμπλεκόμενους, ενώ υπήρχαν και έμμεσα εμπλεκόμενοι. Πρέπει να γνωρίζουν πως ο τρόπος δουλειάς μας είναι διαφορετικός. Για παράδειγμα μοιραζόμαστε αλεξίσφαιρα γιλέκα, αυτοκίνητα, και υπάρχει επαφή με τα αντικείμενα αυτά στην αλλαγή σκοπιάς. Χρησιμοποιούμε τα ίδια εργαλεία, άρα ο κίνδυνος αυξάνεται».

Παράλληλα ο κ. Τσαϊρίδης είπε πως οι αστυνομικοί έρχονται σε επαφή με κρατούμενους, ανήλικους κλπ, και κατήγγειλε πως σε περιστατικό σύλληψης ατόμου για παράνομη μεταφορά 19 ατόμων στην χώρα δίχως τα απαραίτητα έγγραφα, οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν σε πέντε υπηρεσίες δίχως όμως να τους γίνει πρωτύτερα κανένα τεστ για κορωνοϊό. 

«Το φόρτο εργασίας είναι τεράστιο αλλά δεν υπάρχουν κανόνες ασφαλείας και υγιεινής, ενώ σε περιπτώσεις υπάρχουν υπηρεσιακές ευθύνες. Για παράδειγμα μια υπηρεσία που έχει επαφή με αλλοδαπούς παρέλαβε γάντια τα οποία όμως ήταν ενός συγκεκριμένου μεγέθους. Επίσης μόλις πριν πέντε μέρες εγκρίθηκε ποσό για την αγορά πλεξιγκλάς στην αστυνομία. Δεν είμαστε στην αρχή της πανδημίας. Έχουν ήδη περάσει πέντε μήνες και το σύστημα προστασίας δεν λειτουργεί. Δεν αρκούν μόνο τα μέτρα για να προστατευθούμε. Πρέπει να υπάρχει ένα πρωτόκολλο, μια σοβαρότητα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Και πρόσθεσε πως η καραντίνα δεν βοηθά ούτε τους ίδιους τους αστυνομικούς, ούτε την κοινωνία. «Είναι προτιμότερο να γίνονται τεστ για κορωνοϊό παρά να μπαίνουμε σε καραντίνα για 14 μέρες και να είναι οι υπηρεσίες μας με ελλιπές προσωπικό. Θέλουμε να είμαστε δίπλα στον πολίτη, και όχι να αναρωτιόμαστε αν είμαστε θετικοί στον κορωνοϊό. Πρέπει να ξέρουμε, έχουμε ευθύνη απέναντι στους πολίτες, αλλά και στους δικούς μας ανθρώπους, στις οικογένειές μας», ανέφερε.

Αίτημα αστυνομικών για διενέργεια τεστ κορωνοϊού

Να σημειωθεί πως η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης έκανε αίτημα με έγγραφό της προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Υγείας να γίνονται μοριακά τεστ για τον κορωνοϊό σε όλους τους αστυνομικούς που επιστρέφουν από άδεια.

Όπως τονίζεται σε κείμενό της: «Η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί τον βασικότερο μηχανισμό ελέγχου τήρησης των περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και ως εκ τούτου οι εργαζόμενοί της επιβάλλεται να θωρακιστούν απόλυτα έναντι του ιού. Διαφορετικά, οι συνέπειες θα είναι πολύπλευρες και θα οδηγηθούμε στην αποχή μεγάλου μέρους του προσωπικού από τα καθήκοντά του. Το γεγονός αυτό, θα αποβεί μοιραίο για τις εσωτερικές λειτουργίες του Σώματος και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη».

«Ζητάμε ό,τι ισχύει με την πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργού Υγείας για δωρεάν υποχρεωτικό μοριακό έλεγχο (PCR) σε όλους τους υγειονομικούς υπαλλήλους (γιατρούς, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό) που επιστρέφουν από κανονική άδεια, να ισχύσει και για εμάς, το αστυνομικό προσωπικό», ανέφερε ο κ. Χαράλαμπος Τσαϊρίδης. Να σημειωθεί πως αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μέριμνα για τεστ στους υπαλλήλους.

Ο κ. Τσαϊρίδης υπογράμμισε πως οι αστυνομικοί έρχονται σε επαφή καθημερινά με εκατοντάδες πολίτες και είναι πολύ πιθανό αν ένας από αυτούς έχει κορωνοϊό να υπάρξει μετά διασπορά σε πολίτες και στην ευρύτερη κοινωνία. «Πρέπει να γίνονται τα τεστ και σε εμάς, ώστε να είμαστε ασφαλείς για να είναι ασφαλής και η πόλη», δήλωσε.

Πηγή: typosthes.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εμπορικός Σύλλογος: Στοχευμένα, θετικά, αλλά όχι αρκετά τα μέτρα που εξήγγειλε ο Μητσοτάκης

«Στοχευμένα, θετικά, αλλά όχι αρκετά, δείχνουν τα μέτρα που εξήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Ξενοδόχοι: Θετικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για τον τουρισμό

«Παραμένουν θολά σημεία που χρήζουν εξειδίκευσης» τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ