Ελλάδα Αλλαξε ξανά πορεία το Oruc Reis - Πλέει προς...

Αλλαξε ξανά πορεία το Oruc Reis – Πλέει προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα

-

Προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα φαίνεται πως κινείται ξανά το τουρκικό σεισμογραφικό Oruc Reis, σύμφωνα με το OPEN TV. 

Το πλοίο αφού έφτασε στο βορειοανατολικό άκρο της θαλάσσιας περιοχής που έχει δεσμεύσει με παράνομη Navtex η Τουρκία, έστρεψε δυτικά νοτιοδυτικά, χαράσσοντας πορεία για την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Κινείται με χαμηλή ταχύτητα και εάν συνεχίσει στην ίδια πορεία, θα εισέλθει ξανά, σε λίγες ώρες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Σημειώνεται πως το πρωί της Κυριακής, το Oruc Reis είχε αποχωρήσει από την ελληνική υφαλοκρηπίδα και έπλεε εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).powered by Rubicon Project

Παράλληλα, το Σάββατο έγινε γνωστό ότι επιστρέφει στη βάση του Ακσάζ η τουρκική φρεγάτα «Kemal Reis» που συνόδευε το Oruc Reis. Φαίνεται πως το «Kemal Reis» έχει υποστεί σοβαρές μετά την επακούμβηση με τη φρεγάτα «Λήμνος» και χρήζει επισκευής.

Σημειώνεται πως η φιλοκυβερνητική Γενί Σαφάκ έγραφε πως μετά τα τελευταία γεγονότα στην Ανατολική Μεσόγειο, το τουρκικό ερευνητικό συνοδεύουν πλέον οκτώ τουρκικά πολεμικά από πέντε πλοία που είχε μέχρι πρότινος.

Πηγή: ethnos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο πρωτόκολλο στα πλοία – Αυξάνεται η πληρότητα έως 85%

Αυξάνεται κατά 20% η πληρότητα και σε αυτά που διαθέτουν καμπίνες - Πόσα άτομα θα μπορούν να βρίσκονται σε αυτές και με ποιους όρους

ΕΥΑΘ: Ποιος θα είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος – Ακόμα τρία νέα μέλη

Ο Μηχανολόγος Μηχανικός που αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ - Ποια άλλα τρία ονόματα κλειδώνουν για το διοικητικό συμβούλιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ