Κόσμος Εκρηξη στη Βηρυτό: Ο ΟΗΕ στέλνει 50.000 τόνους σιτάλευρου...

Εκρηξη στη Βηρυτό: Ο ΟΗΕ στέλνει 50.000 τόνους σιτάλευρου στον Λίβανο

-

Αυτό αναφέρεται σε έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το Γραφείο του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA).

Δημοσίευμα του Reuters αποκάλυψε την Παρασκευή ότι η κυβέρνηση του Λιβάνου δεν διέθετε στρατηγικό απόθεμα σιτηρών πριν από την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού την περασμένη εβδομάδα και όλα τα αποθέματα που κατείχαν ιδιώτες στη μοναδική σιταποθήκη της χώρας καταστράφηκαν από την έκρηξη.

Το αλεύρι θα σταλεί για να σταθεροποιηθεί ο εθνικός εφοδιασμός και να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει έλλειψη τροφίμων στη χώρα, επισημαίνεται στην έκθεση του OCHA. Τα σημερινά αποθέματα σε αλεύρι του Λιβάνου υπολογίζεται ότι καλύπτουν τις ανάγκες της αγοράς για έξι εβδομάδες. Ενα πρώτο φορτίο 17.500 τόνων αναμένεται να φτάσει στη Βηρυτό εντός των επόμενων 10 ημερών για τον εφοδιασμό των αρτοποιείων για έναν μήνα, σύμφωνα με την έκθεση αυτή.

Βοήθεια από τον Τριντό στη Βηρυτό
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ότι η βοήθεια της χώρας του προς τον πληθυσμό του Λιβάνου θα αυξηθεί από 5 εκατομμύρια σε 30 εκατ. δολάρια Καναδά (περίπου 19 εκατομμύρια ευρώ). Τα χρήματα αυτά θα καταβληθούν σε έμπιστους εταίρους και θα έχουν στόχο «να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες του πληθυσμού», διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του.

«Οι δωρεές μας θα στηρίξουν τις ιατρικές υπηρεσίες επειγόντων και θα επιτρέψουν να δοθούν στέγη, τροφή και άλλα βασικά αγαθά στον πληθυσμό που επλήγη από την έκρηξη», διευκρινίζει ο πρωθυπουργός, ο οποίος είχε δεχθεί επικρίσεις στον Καναδά για το αρχικό ποσό που δεσμεύθηκε να χορηγηθεί στον Λίβανο.

Την περασμένη Τετάρτη, η Καναδή υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης Καρίνα Γκουλντ είχε ανακοινώσει ότι η Οτάβα θα προσφέρει 5 εκατομμύρια δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο. «Εκατοντάδες χιλιάδες Καναδοί λιβανικής καταγωγής κατοικούν στον Καναδά και συνεισφέρουν καθημερινά στις κοινότητές μας παντού στη χώρα», υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες το βράδυ.

Η γιγάντια έκρηξη που σημειώθηκε στις 4 Αυγούστου στο λιμάνι της Βηρυτού προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 160 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 6.000. Η διεθνής κοινότητα δεσμεύθηκε σε τηλεδιάσκεψη που είχε διοργανωθεί την Κυριακή από τη Γαλλία και τον ΟΗΕ για βοήθεια 250.000.000 ευρώ.


Πηγή: iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χαμός στη Γερμανία: Ταραχές σε υπαίθριο «πάρτι κορωνοϊού» -Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν

Τριάντα εννέα άνθρωποι συνελήφθησαν αφού επιτέθηκαν σε αστυνομικούς που προσπαθούσαν να σταματήσουν μια συμπλοκή κατά τη διάρκεια «πάρτι κορωνοϊού» με τη συμμετοχή χιλιάδων νέων στο κέντρο της Φρανκφούρτης, ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης της Γερμανίας.

Θεσσαλονίκη – Flyover: Η περιφερειακή οδός ψηλώνει κι… απογειώνεται – Το σχέδιο

Στην περιφερειακή οδό θα δημιουργηθεί ουσιαστικά ένας δρόμος... πάνω από τον υφιστάμενο δρόμο, προκειμένου να απορροφηθεί μεγαλύτερος όγκος οχημάτων σε συνθήκες κυκλοφοριακής ασφάλειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ