Υγεία Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Υπάρχει δυναμική δευτέρου κύματος στη χώρα

Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Υπάρχει δυναμική δευτέρου κύματος στη χώρα

-

Οαντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ και επίκουρος καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας Γιώργος Παναγιωτακόπουλος μιλάει στην «Ώρα Ελλάδος» για την αυξημένη ανησυχία για πιθανό δεύτερο κύμα κορονοϊού, μετά την έξαρση των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ενα οριζόντιο lockdown ελπίζω να μη χρειαστεί, αλλά πρέπει να το προλάβουμε πριν ξεφύγει. Ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα, λαμβάνουμε μέτρα. Οπου κρίθηκε αναγκαίο, υπήρξε παρέμβαση. Αυτή την περίοδο είχαν πυκνότητα κρουσμάτων αυτές οι περιοχές.

Καθημερινά γίνονται έως και 10.000 τεστ κι έχουν αυξητική τάση. Για τους γιατρούς δεν φτάνουν ποτέ τα τεστ, αλλά η επάρκεια είναι ικανοποιητική. Το R0 φαίνεται να ανεβαίνει από τη μονάδα κι αυτό προκαλεί ανησυχία. 

Οι νέοι είναι δυστυχώς πιο χαλαροί, πιο ανέμελοι. Τα όρια μεταξύ ασυμπτωματικών η ηπίως ασυμπτωματικών δεν είναι ευδιάκριτα. Μπορεί κάποιος να έχει πονοκέφαλο, που είναι σύμπτωμα και να πάει στη δουλειά του ή να κυκλοφορήσει και να διασπείρει τον ιό» είπε ο κ. Παναγιωτακόπουλος και πρόσθεσε πως «οι ηλικιωμένοι πήραν το μάθημά τους και προσέχουν εν αντιθέσει με τους νεότερους σε ηλικία».

Κλείνοντας εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ΕΣΥ μπορεί να ανταπεξέλθει σε μια ενδεχόμενη αύξηση νοσηλευομένων.

Πηγή: ethnos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κορονοϊός: Κατέληξε 57χρονος στο νοσοκομείο Σωτηρία – 202 τα θύματα στη χώρα μας

Εκδηλη είναι η ανησυχία των ειδικών για τα αυξημένα κρούσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μητσοτάκης για Μόρια: Τίποτα δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για ταραχές

Η κατάσταση στη Μόρια δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί αποτελεί ζήτημα δημόσιας υγείας, ανθρωπισμού αλλά και εθνικής ασφάλειας, είπε ο πρωθυπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ