Θεσσαλονίκη ΔΕΘ – Helexpo: Εμείς ζητήσαμε το έκτακτο ΔΣ από...

ΔΕΘ – Helexpo: Εμείς ζητήσαμε το έκτακτο ΔΣ από τον δήμαρχο Ζέρβα

-

Τις θερμές ευχαριστίες του για την άμεση ανταπόκριση και την υποστήριξη στην πράξη του εγχειρήματος που αφορά στην ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου της πόλης προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης και προσωπικά προς τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας σε παρέμβασή του στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στην οποία συζητείται το θέμα της ανάπλασης.

Ο κ. Τζήκας σημείωσε ότι η έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου αποτέλεσε αίτημα το οποίο απηύθυνε η Διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo προς τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, λόγω των ασφυκτικών χρονικών πλαισίων που πρέπει να τηρηθούν, ώστε να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες που αφορούν στο σχέδιο ανάπλασης.

«Η ανάπλαση όσον αφορά στην προετοιμασία είναι σε εξέλιξη. Είχαμε βάλει ως στόχο τον περασμένο Απρίλιο να προκηρύξουμε τον διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό. Επειδή όμως καθυστερήσαμε λόγω του κορωνοϊού, προσπαθούμε με τη δουλειά μας να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο. Με βάση τις προθεσμίες που μας είχε δώσει το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ζητήσαμε από τον Δήμαρχο να γίνει μια έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, εν όψει της συνεδρίασης του Κεντρικό Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο», εξήγησε ο κ. Τζήκας.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικό για όλους – για την πόλη, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και για την κοινωνία- να προχωρήσει γρήγορα το πρότζεκτ», θυμίζοντας ότι έγιναν αναλυτικές συζητήσεις για το θέμα δύο φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα κατά τη διάρκειά τους ήταν εμφανής η μεγάλη πλειοψηφία με την οποία υποστηρίζεται το σχέδιο ανάπλασης.

Πηγή: typosthes.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζάκυνθος: Από κακοποιός, μάρτυρας στα δικαστήρια – Η ζωή σαν ταινία του 53χρονου

Για 15-20 χρόνια απασχολούσε τις Αρχές για σειρά κακουργημάτων. Τα τελευταία έτη, ωστόσο, «απασφάλισε», αποκαλύπτοντας τον τρόπο που λειτουργεί το οργανωμένο έγκλημα στη Ζάκυνθο, αλλά και φαινόμενα διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ. Τελικά, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του έπεσαν θύματα μαφιόζικης επίθεσης

Στο στόλο της Ρωσίας το πιο σύγχρονο πυρηνικό υποβρύχιο

Έχει σχεδιασθεί για να μεταφέρει τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ