Ελλάδα Ερντογάν: «Τα επιτεύγματα σε Συρία, Λιβύη, ανατολική Μεσόγειο δείχνουν...

Ερντογάν: «Τα επιτεύγματα σε Συρία, Λιβύη, ανατολική Μεσόγειο δείχνουν τη δύναμή μας»

-

«Τα ιστορικά επιτεύγματα σε διαφορετικά μέτωπα από τη Συρία έως τη Λιβύη, από την ανατολική Μεσόγειο έως και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας αποκαλύπτουν τη δύναμη της χώρας μας και τις ικανότητες του στρατού μας», είπε έξω από το μαυσωλείο του Ατατούρκ, όπου πήγε για να αποτίσει φόρο τιμής στον ιδρυτή της Τουρκίας. «Με την αυστηρή πειθαρχία, την υψηλή αίσθηση καθήκοντος και τις τεράστιες ικανότητες αποτροπής, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξακολουθούν να αποτελούν την εγγύηση της ασφάλειας και της επιβίωσης της πατρίδας μας ενάντια στα κακά μάτια».

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, σε σημερινές του δηλώσεις χαρακτήρισε «υπερβολική» την αντίδραση της Ελλάδας στις κινήσεις της χώρας του στο Αιγαίο.

«Η Ελλάδα είναι σημαντικός γείτονας, μοιραζόμαστε ιστορία και πολιτισμό», υποστήριξε. «Είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ, μοιραζόμαστε πολλά. Υπάρχουν θέματα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο που δεν έχουν λυθεί για λόγους ρυθμίσεων Δικαίου. Η Ελλάδα υποστηρίζει ότι νησιά όπως το Καστελόριζο έχουν υφαλοκρηπίδα. Όμως είναι 2 χιλιόμετρα από Τουρκία και 580 από το ελληνικό έδαφος (mainland). Αυτό δεν μπορεί να ισχύει, είναι κατά της λογικής και των διεθνών συνθηκών. Η Ελλάδα έχει μαξιμαλιστικές απόψεις».

Και συνέχισε: «Η αντίδραση της Ελλάδας είναι υπερβολική. Σαν να ήταν μια στρατιωτική κίνηση. Δε θέλουμε στρατιωτική ή πολιτική ένταση. Θέλουμε η Τουρκία και η Ελλάδα να συμφωνήσουν σε μια ρύθμιση. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με την Ελλάδα για όλα τα θέματα, το έχει πει ο Πρόεδρος: για ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα, βραχονησίδες, όλα μέρος των συζητήσεων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πανελλήνιες 2020: Συνέχεια με Κοινωνιολογία και Βιολογία για τους υποψήφιους των ΓΕΛ

Μεγάλο ενδιαφέρον για το πώς θα διαμορφωθεί η εξέταση και τα θέματα

Αθωώθηκε ο ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστής, Ηλίας Γκιώνης

Σύμφωνα με την κατάθεση του Ηλία, περπατώντας παρατήρησε άντρες της διμοιρίας να τον δείχνουν και να γελάνε, αποκαλώντας τον "θέαμα"

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ