Κόσμος Ερντογάν: Στις 24 Ιουλίου θα γίνει προσευχή στην Αγία...

Ερντογάν: Στις 24 Ιουλίου θα γίνει προσευχή στην Αγία Σοφία

-

Διάγγελμα απηύθυνε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες μετά την απόφαση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Την Παρασκευή 24 Ιουλίου σκοπεύουμε να ανοίξουμε την Αγία Σοφία για προσευχή, ανακοίνωσε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως “η Αγία Σοφία θα αρχίσει να λειτουργεί ξανά ως τζαμί έπειτα από 86 χρόνια” και εξέφρασε την ελπίδα “αυτή η απόφαση να είναι επωφελής για το έθνος μας και για όλη την ανθρωπότητα”.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων ξεκίνησαν τις προετοιμασίες, είπε ο Ερντογάν για να συμπληρώσει: “Καταργούμε την πληρωμένη αίτηση εισόδου στο Τζαμί της Αγίας Σοφίας. Οι πόρτες θα είναι ανοιχτές σε όλους. Η Αγία Σοφία θα συνεχίσει να αγκαλιάζει όλους”.

Κατά το διάγγελμά του ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε: «Καλώ όλους να σεβαστούν την απόφαση για την Αγία Σοφία που ελήφθη από τα δικαστικά και εκτελεστικά όργανα της χώρας μας. Το θέμα για το πώς και με ποιο σκοπό θα χρησιμοποιηθεί η Αγία Σοφία είναι κυριαρχικό μας δικαίωμα. Έτσι απ’ αυτή την άποψη, θεωρούμε ότι οποιαδήποτε στάση ή έκφραση πέρα από την απόφαση των δικαστικών και εκτελεστικών οργάνων της χώρας συνιστά παραβίαση της εθνικής μας ανεξαρτησίας».

Πηγή:thestival.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

EΛΣΤΑΤ: Αλμα της ανεργίας στο 18,3% τον Ιούνιο

Το σοκ του lockdown και της ύφεσης έχει επιδεινώσει όλους τους δείκτες υγείας της οικονομίας, με πιο δραματικό απ’ όλους την ανεργία, ενώ την ίδια στιγμή 200.000 επιχειρήσεις κινδυνεύουν με λουκέτο μέχρι το τέλος του χρόνου

Νεκρός 26χρονος λουόμενος στην Επανομή!

Ο άνδρας μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Αγιος Παύλος», όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ