Υγεία Καβάλα: Η ανακοίνωση του γηροκομείου για το κρούσμα κορονοϊού

Καβάλα: Η ανακοίνωση του γηροκομείου για το κρούσμα κορονοϊού

Σε ειδικό χώρο απομόνωσης ο φιλοξενούμενος

-

Ο συγκεκριμένος φιλοξενούμενος είναι ασυμπτωματικός, και θα παραμείνει, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων, σε ειδικό χώρο απομόνωσης.

Την κινητοποίηση των αρχών προκάλεσε η επιβεβαίωση κρούσματος κορωνοϊού σε τρόφιμο του Κωνστάντειου γηροκομείου στην Καβάλα.

Ο 85χρονος θα παραμείνει σε «καραντίνα» εντός του Γηροκομείου όπως και όλη η μονάδα συνολικά, ενώ αναμένεται σε τεστ να υποβληθούν και οι υπόλοιποι φιλοξενούμενοι αλλά και το προσωπικό.

Η ανακοίνωση του ιδρύματος:

Μετά από ενδεδειγμένο εργαστηριακό προληπτικό έλεγχο σε τρόφιμο του Ιδρύματος, για την ύπαρξη ή μη  του  κορωνοϊούCovid-19 , αυτός βρέθηκε με επιβεβαιωμένη λοίμωξη.

Άμεσα ενημερώθηκε η αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΔΥ για το γεγονός και στελέχη της Υγειονομικής Υπηρεσίας Καβάλας με επικεφαλής τον Νομίατρο κo Χρήστο Παπαδόπουλο επιλήφθηκαν του θέματος. Δόθηκαν οδηγίες για την αντιμετώπιση του περιστατικού σύμφωνα με τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα και την ανάγκη διασφάλισης της υγείας τόσο των τροφίμων όσο και του προσωπικού του Ιδρύματος. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος φιλοξενούμενος είναι ασυμπτωματικός, και θα παραμείνει, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων,  σε ειδικό χώρο απομόνωσης κατ’εφαρμογήν των μέτρων για την πρόληψη της τυχόν διασποράς του ιού.

Θα υπάρξει και νεότερο δελτίο τύπου για την αναγκαία και πλήρη ενημέρωση του κοινού.

Πηγή: voria.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πικ-Νικ Urban festival: Έρχονται τέσσερις ημέρες γεμάτες, μουσική, ταινίες και πικ νικ!

Για τέσσερις ημέρες η Ρωμαϊκή Αγορά για ακόμη μια χρονιά θα γεμίσει με μουσική, προβολές ταινιών και φυσικά πικ νικ!

Νεκρός ο 27χρονος που είχε πέσει θύμα αστυνομικής βίας στον Βόλο!

Ο 27χρονος που είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς στον Βόλο, βρέθηκε νεκρός από τη μητέρα του, το απόγευμα της Δευτέρας (13/7).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ