Κοινωνία Ηχηρό καμπανάκι Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Ηχηρό καμπανάκι Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

-

Κάθε άλλο παρά εφησυχασμός πρέπει να υπάρξει για τον κορωνοϊό. Η Ελλάδα τα κατάφερε πολύ καλά στην διαχείριση του πρώτου κύματος του φονικού ιού ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι η πανδημία έχει τελειώσει.

Κάθε άλλο αφού ο ΠΟΥ χτυπάει διαρκώς «καμπανάκια» μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε όλον τον κόσμο. Μην ξεχνάμε ότι προ ημερών σημειώθηκε νέο παγκόσμιο ρεκόρ με πάνω από 200 χιλιάδες νέα κρούσματα.

Στην Ελλάδα οι εικόνες συνωστισμού σε παραλίες αλλά και τα πανηγύρια που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα δημιουργούν κυβερνητικό πονοκέφαλο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι οι πολίτες πρέπει να δείξουν την απαιτούμενη προσοχή.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ: «Τα ζητήματα των κοινωνικών αποστάσεων είναι πιο δύσκολα. Τα πανηγύρια μας έχουν προβληματίσει. Τα έχουμε συζητήσει με τις υγειονομικές μας επιτροπές. Δεν είμαι έτοιμος να ανακοινώσω κάτι διαφορετικό σήμερα από τις γενικές συστάσεις που ισχύουν».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο twitter επισημαίνει φαινόμενα χαλάρωσης: «Μετά από τρεις μήνες πειθαρχίας, παντού στον κόσμο βλέπουμε φαινόμενα χαλάρωσης στα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό. Όμως έχουμε μια υποχρέωση απέναντί στους συμπολίτες μας, κυρίως στους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες, να είμαστε υπεύθυνοι στις συμπεριφορές μας» έγραψε χαρακτηριστικά.

πηγή: instanews.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εισαγγελική έρευνα για τα εξώδικα σε δασκάλους ενάντια στη μάσκα στα σχολεία

Στο γραφείο του εισαγγελέα έφτασαν δημοσιεύματα με καταγγελίες από συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών ότι γονείς στέλνουν εξώδικα στα σχολεία

Αρπαγή 10χρονης: «Μάχη» Κούγια-Νουλέζα για εξωδικαστικό συμβιβασμό

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας της 10χρονης, ανέφερε ότι η πλευρά της 33χρονης πρότεινε εξωδικαστικό συμβιβασμό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ