Οικονομία Τουλουπάκη κατά Γεωργιάδη: Χωρίς προηγούμενο κύμα ανθρωποφαγίας εισαγγελικών λειτουργών

Τουλουπάκη κατά Γεωργιάδη: Χωρίς προηγούμενο κύμα ανθρωποφαγίας εισαγγελικών λειτουργών

-

Στην αντεπίθεση περνάει η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, η οποία σε ανακοίνωση της στρέφεται σε βάρος του Άδωνι Γεωργιάδη, υπενθυμίζοντας τον πρόσφατο νόμο που έχει ψηφιστεί και απαγορεύει τις δημόσιες αναφορές κρατικών λειτουργών σε εκκρεμή ποινική υπόθεση.

«Θεωρώ υποχρέωση μου να σταθώ όρθια σε αυτήν την ανθρωποφαγία εισαγγελικών λειτουργών» αναφέρει η εισαγγελέας στην ανακοίνωσή της και συμπληρώνει: «Με το νόμο 4596/2019 που ενσωμάτωσε την ευρωπαϊκή οδηγία 2016/343/ ΕΕ και σε συμμόρφωση προς πλήθος αποφάσεων του ΕΔΔΑ (ενδεικτικά Αllenet de Ribemont κατα Γαλλιας 1995, CASE OF G.C.P. v. ROMANIA ) θεσμοθετείται πλέον η απαγόρευση οποιασδήποτε δημόσιας αναφοράς δημόσιου λειτουργού η κυβερνητικού αξιωματούχου σε εκκρεμή ποινική διαδικασία και τούτο γιατί προσβάλλεται κατάφωρα το τεκμήριο αθωότητας. Με τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού κ. Άδωνι Γεωργιάδη (περί φυλάκισης μου κλπ) αποδεικνύεται ο,τι αγνοείται προκλητικά η νομοθεσία της χώρας, οι θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου καθώς και η πάγια νομολογία του ΕΔΔΑ, αρχές ωστόσο που η Εισαγγελία Διαφθοράς σέβεται και τηρεί ως κόρην οφθαλμού για κάθε πρόσωπο που τυχόν ερευνάται μεταξύ των οποίων και ο κ. Υπουργός».

«Η καταπάτηση κάθε δικονομικού κανόνα, των βασικών δικαιωμάτων και αρχών της ΕΣΔΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Το ζήτημα είναι θεσμικό και αφορά στα θεμέλια του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας αυτής καθαυτής. Θεωρώ ότι είναι αναγκαίο να ενημερωθούν επίσημα πια όλοι οι αρμόδιοι θεσμοί τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο για το τι συμβαίνει στη χώρα μας. Έχω θεσμική υποχρέωση να σταθώ όρθια σε αυτό το χωρίς προηγούμενο κύμα ανθρωποφαγίας εισαγγελικών λειτουργών», καταλήγει η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χαλκιδική: Ημίγυμνος απειλούσε με όπλο νεαρούς και αστυνομικούς

Απείλησε ότι θα τους σκοτώσει και ότι θα γίνει «φαρ-ουέστ» και τελικά καταδικάστηκε με 104 μήνες φυλακή.

Κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ στα νότια της Κρήτης – Σαφές μήνυμα στην Τουρκία (video)

Η κοινή αεροναυτική άσκηση αποτέλεσε ένα σαφές μήνυμα προς τη διαρκή τουρκική προκλητικότητα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ