Ελλάδα Τσίπρας για Πρέσπες: Η Ελλάδα στη σωστή πλευρά της...

Τσίπρας για Πρέσπες: Η Ελλάδα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

-

«Η Ελλάδα βρέθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας» αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τα δύο χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι, με την υπογραφή της Συμφωνίας, «αποδείξαμε για πάντα ότι στην ιστορία των Βαλκανίων δεν χρειάζονται νικητές και ηττημένοι».

Προσθέτει, δε, ότι αυτοί που σήμερα μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τις σχέσεις της χώρας με τη Βόρεια Μακεδονία, είναι οι ίδιοι που μιλούσαν για «προδοσίες» και «εθνικές υποχωρήσεις».

Όλη η ανάρτηση Τσίπρα

Πριν δύο χρόνια συναντηθήκαμε στις Πρέσπες που στο διάβα της ιστορίας διέσχισαν νικητές και ηττημένοι, θριαμβευτές και τραγικοί ήρωες.

Απευθυνθήκαμε στους λαούς μας, τους λαούς των Βαλκανίων, που αγωνίστηκαν για την ελευθερία τους αλλά βασανίστηκαν και βασανίζονται από το δηλητήριο του εθνικιστικού μίσους, των διεθνών συρράξεων και των αδελφοκτόνων πολέμων.

Και αποδείξαμε μια για πάντα ότι στην ιστορία των Βαλκανίων δεν χρειάζονται νικητές και ηττημένοι. Αρκεί ο σεβασμός και η ισχυρή βούληση για ένα κοινό μέλλον ειρήνης και συνανάπτυξης.

Η Ελλάδα βρέθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Το αποδεικνύουν στην πράξη ακόμα και αυτοί που πολέμησαν τη Συμφωνία.

Αυτοί που μίλησαν για «προδοσίες» και «εθνικές υποχωρήσεις». Αυτοί που περπάτησαν πλάι-πλάι με τους εθνικιστές και τους χρυσαυγίτες.

Είναι οι ίδιοι που σήμερα μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τις σχέσεις της χώρας με τη Βόρεια Μακεδονία και το ρόλο της χώρας στην αναζωογόνηση της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων, την πιο δύσκολη στιγμή.

Η ιστορία τιμά αυτούς που τη γράφουν. Όχι αυτούς που σύρονται πίσω της.

Πριν δύο χρόνια συναντηθήκαμε στις Πρέσπες που στο διάβα της ιστορίας διέσχισαν νικητές και ηττημένοι, θριαμβευτές και…

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020

Πηγή: voria.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόπτσης: Κανένας μαθητής στην Κ. Μακεδονία χωρίς μάσκα

Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης ξεκαθάρισε ότι λειτούργησαν όλες οι σχολικές μονάδες εκτός αυτών στην Πέλλα και μίας στην Αλεξάνδρεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ