Ελλάδα Το Μεταξουργείο έχει το δικό του γκράφιτι για τον...

Το Μεταξουργείο έχει το δικό του γκράφιτι για τον George Floyd (pic)

-

Η δολοφονία του George Floyd στις ΗΠΑ συγκλόνισε όλο τον πλανήτη, επανέφερε με τον πιο δυσάρεστο τρόπο τον βαθιά ριζωμένο ρατσισμό που βιώνουν επί πολλά χρόνια οι μαύροι στην Αμερική, ενώ έγινε η αφορμή για τις πολυήμερες αντιρατσιστικές διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα τόσο στη «Γη της Ελευθερίας» όσο και σε άλλες χώρες του κόσμου. 

Παράλληλα, αρκετοί ήταν οι καλλιτέχνες που εμπνεύστηκαν από το τράγικο περιστατικό και έγραψαν τραγούδια, δημιούργησαν μικρού μήκους ταινίες, γέμισαν τους τοίχους των δρόμων με γκράφιτι. Ένα τέτοιο κοσμεί τις τελευταίες ώρες έναν τοίχο στο Μεταξουργείο, του street artist Hambas. Σε αυτό, αναγράφονται οι φράσεις «Can’t breathe» (Δεν μπορώ να αναπνεύσω) και «Need Justice» (Χρειάζομαι Δικαιοσύνη). 

5096028.jpg

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης γράφει στη λεζάντα των φωτογραφιών με το γκράφιτί του στο instagram: «Μπορούμε να σβήσουμε το 2020; Όχι αλλά μπορούμε να μάθουμε από αυτό». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί ανοίγουν για έναν μήνα τα δημοτικά – Οι οδηγίες για μαθητές και βιβλία

Πότε ξεκινά η νέα χρονιά, τι θα γίνει με τη χαμένη διδακτέα ύλη - Πώς θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές

Έβγαλε… τζακ- ποτ η κλήρωση του Τζόκερ!

Μία επιτυχία στη δεύτερη κατηγορία στην αποψινή κλήρωση του Τζόκερ που κερδίζει ποσό άνω των 38.000 ευρώ - Οι τυχεροί αριθμοί που κληρώθηκαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ