Χωρίς κατηγορία Βρέθηκαν 40 φορτηγά με πειραγμένους ταχογράφους τον Μάιο

Βρέθηκαν 40 φορτηγά με πειραγμένους ταχογράφους τον Μάιο

-

Σαράντα φορτηγά με μηχανισμούς παραποίησης ταχογράφου εντοπίστηκαν τον Μάιο στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχων και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) και του Τμήματος Τροχαίας Λητής.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν συστηματικούς και στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους για τον εντοπισμό φορτηγών, τα οποία φέρουν μηχανισμούς αλλοίωσης – παραποίησης δεδομένων του ταχογράφου.

Στους οδηγούς και στους ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές.

Ειδικότερα, έπειτα από ενδελεχείς ελέγχους στα ανωτέρω οχήματα, εντοπίστηκαν μηχανισμοί που παρείχαν τη δυνατότητα στους οδηγούς των οχημάτων να επεμβαίνουν στην ορθή λειτουργία των ταχογράφων και ειδικότερα στην καταγραφή της δραστηριότητας που αφορά στις ώρες οδήγησης και ανάπαυσης, τα διανυθέντα χιλιόμετρα και την ταχύτητα των οχημάτων.

Τα οχήματα μεταφέρθηκαν σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, όπου επιβλήθηκε η ακινητοποίηση τους μέχρι αποκατάστασης της ορθής λειτουργίας του ταχογράφου, ενώ επιπλέον αφαιρέθηκαν οι μηχανισμοί επέμβασης και παραποίησης δεδομένων ταχογράφου.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, όπως αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας.

Πηγή: voria.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καλαμάτα: Έφυγε από τη ζωή 3χρονο παιδί που τραυματίστηκε σε τροχαίο

Το παιδί εκσφενδονίστηκε από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε με τους γονείς του και τραυματίστηκε πολύ σοβαρά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ