Ελλάδα Παλαιό Φάληρο: 11 τόνοι απορριμμάτων συλλέχθηκαν από την παραλία...

Παλαιό Φάληρο: 11 τόνοι απορριμμάτων συλλέχθηκαν από την παραλία «Εδέμ»

-

Περισσότεροι από 11 τόνοι απορριμμάτων συλλέχθηκαν από την ακτή και τον βυθό της παραλίας «Εδέμ» στο Παλαιό Φάληρο, στα πλαίσια του προγράμματος «We Sea More», το οποίο έχει ως στόχο την ανίχνευση, την καταγραφή και τη συλλογή τους από το θαλάσσιο οικοσύστημα. 

Η συντριπτική πλειοψηφία των απορριμμάτων που εντοπίστηκαν και συλλέχθηκαν, πάνω από 10 τόνοι, ήταν ελαστικά. Εντοπίστηκαν επίσης 231 κιλά σιδηρούχα και μη σιδηρούχα μέταλλα, 132 κιλά πλαστικό, 23 κιλά γυαλί, 16 κιλά αλουμίνιο, 18 κιλά χαρτί, 25 κιλά ξύλο, 9 κιλά μπαταρίες και αναπτήρες, 9 κιλά επικίνδυνα απορρίμματα και 400 κιλά σύμμεικτα υλικά. 

Σκοπός της δράσης, η οποία υλοποιήθηκε τους τρεις πρώτους μήνες του 2020, ήταν τα συλλεχθέντα απορρίμματα να αξιοποιηθούν βάσει της αρχής της κυκλικής οικονομίας. Το 75% των πλαστικών που συλλέχθηκαν έγινε πέλλετ. Τα ελαστικά οδηγήθηκαν προς ανακύκλωση σε εταιρεία ελαστικών αποβλήτων, το χαρτί και το ξύλο χρησιμοποιήθηκαν για να παραχθεί εναλλακτικό καύσιμο και το γυαλί χρησιμοποιήθηκε ως πρώτη ύλη για την τσιμεντοβιομηχανία. Οι μπαταρίες ανακυκλώθηκαν στη μονάδα μπαταριών της εταρίας Polyeco ενώ τα σιδηρούχα και μη σιδηρούχα μέταλλα, οδηγήθηκαν σε εργοστάσια ανακύκλωσης μετάλλων. Τα υπόλοιπα μεταφέρθηκαν στο εργοστάσιο της Polyeco για περαιτέρω διαχείριση και αξιοποίηση.

Η δράση «We Sea More» είναι μια συνεργασία της Polyeco A.E. και της Nestle Ελλάς. Σκοπός του είναι η δυνατότητα αξιοποίησης μη επανδρωμένων συστημάτων (ΣμηΕΑ) και της τηλεπισκόπησης, στον άμεσο και έγκυρο εντοπισμό ρύπων και ειδικότερα πλαστικών στις ακτές, στην επιφάνεια και τον βυθό της θάλασσας. 

Το πρόγραμμα «αξιοποιεί τη χρήση τεχνολογίας αιχμής και την επιστημονική γνώση, δίνοντας μας τη δυνατότητα να ελέγξουμε με μεθοδικότητα το πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης, με σκοπό να προάγουμε τη βιωσιμότητα των ελληνικών θαλασσών» δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς, Νίκος Εμμανουηλίδης. 

Πηγή: ethnos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

232 νέα πρόστιμα χθες στην Θεσσαλονίκη

Αφορούν παραβιάσεις των μέτρων απαγόρευσης άσκοπων μετακινήσεων και μετακινήσεων εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας.

Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ. για σχέδιο εισροής μεταναστών στον Εβρο – Μπλόκο σε 4 σημεία

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Κινητικότητα σε τέσσερα σημεία στον Έβρο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ