Ελλάδα Απάντηση Κυβέρνησης: Προκλητική η εικόνα της Τουρκίας στην Αγία...

Απάντηση Κυβέρνησης: Προκλητική η εικόνα της Τουρκίας στην Αγία Σοφία

-

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μία ημέρα μετά τους τουρκικούς εορτασμούς για την Άλωση της Πόλης και την ανάγνωση του κορανίου στο εσωτερικό της Αγίας Σοφιάς.

«Όταν χρησιμοποιούνται διάφορες εκφράσεις για την εξωτερική πολιτική, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν πρέπει να αναπαράγουμε την τουρκική προπαγάνδα» τόνισε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Διαβάστε: Προκλητικό σόου Ερντογάν με προσευχές μέσα στην Αγιά Σοφιά

Διαβεβαίωσε δε, ότι «η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή στην πιο ισχυρή θέση, που ήταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, αναπτύσσοντας διμερείς και πολυμερείς επαφές».

«Είναι άλλο πράγμα να είναι κανείς προκλητικός και άλλο πράγμα να είναι ισχυρός. Εμείς κάνουμε ό,τι πρέπει για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Όσον αφορά τις χθεσινές εκδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για μία προκλητική εικόνα.

«Έχει αποδοκιμαστεί και από τη Διεθνή Κοινότητα, όχι μόνο από τη δική μας πλευρά, από το Υπουργείο Εξωτερικών. Δεν είναι θέμα μόνο για τους Έλληνες και τους Χριστιανούς γενικά. Είναι ζήτημα προσβολής ενός μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, που συμβολίζει πολύ-πολύ περισσότερα από μια προπαγανδιστική φιέστα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με αφορμή την επέτειο από την Άλωση της Πόλης (29 Μαΐου 1453), η τουρκική κυβέρνηση διοργάνωσε μια σειρά εκδηλώσεων έξω από την Αγία Σοφιά.

Μάλιστα, οι θρησκευτικές αρχές της γειτονικής χώρας προχώρησαν στην ανάγνωση του κορανίου από το εσωτερικό της Αγίας Σοφιάς, το οποίο αποτελεί μουσείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

πηγή: voria.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τέσσερις συγκεντρώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Τέσσερις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Υπ. Οικονομικών: Διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων της αποζημίωσης των 800 ευρώ

Διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων της αποζημίωσης ειδικού σκοπού με δύο παρεμβάσεις, στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ