Ελλάδα Πώς θα εφαρμοστεί η ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ- Όλη η τροπολογία

Πώς θα εφαρμοστεί η ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ- Όλη η τροπολογία

-

Aπό τις 15 Ιουνίου θα ενεργοποιηθεί τελικά ο μηχανισμός ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΊΑ με τον οποίο το υπουργείο Εργασίας δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να μειώνει έως και κατά 50% τον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας των εργαζομένων, καλύπτοντας όμως το 60% του μισθού που χάνεται. Σε τροπολογία που κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή παρουσιάζονται οι λεπτομέρειες του προγράμματος, το οποίο θα παραμείνει σε ισχύ έως και τις 15 Οκτωβρίου. 

Η τροπολογία επιβεβαιώνει ότι μεταξύ άλλων ότι στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ θα μπορούν να ενταχθούν μέρος ή το σύνολο των υπαλλήλων πλήρους απασχόλησης και εξαρτημένης σχέσης εργασίας για εταιρείες που έχουν μείωση του τζίρου τους κατά 20%. Δεν επιτρέπεται η αλλαγή της εργασιακής σχέσης. 

Το κράτος θα χρηματοδοτεί το 60% των καθαρών αποδοχών των εργαζομένων, που αντιστοιχούν στον χρόνο κατά τον οποίο δεν εργάζονται. Τις ασφαλιστικές εισφορές θα τις καλύπτει ο εργοδότης επί του ονομαστικού μισθού των εργαζομένων. Στην περίτπωση που ο μισθός είναι χαμηλότερος του κατώτατου μισθού, το κράτος θα αναπληρώνει τη διαφορά. 

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την τροπολογία στο συνημμένο έγγραφο. 

Τροπολογία στην ΠΝΠ με εργασιακά

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τρόφιμα κράτησαν ψηλά τις ελληνικές εξαγωγές τον Φεβρουάριο

Με δυο «ταχύτητες» κινήθηκαν οι ελληνικές εξαγωγές τον Φεβρουάριο του 2020.

Μόρια: «Χαρτογράφηση» 20 υπόπτων για τον εμπρησμό – Έρευνες ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατικής

Τα «4» στοιχήματα της ΕΛ.ΑΣ. στη Λέσβο – Γιατί η Αστυνομία φοβάται νέες «Μόριες»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ