Ελλάδα Προκαλεί ξανά ο Τσαβούσογλου: Μετά την πανδημία, νέο προσφυγικό...

Προκαλεί ξανά ο Τσαβούσογλου: Μετά την πανδημία, νέο προσφυγικό κύμα στην Ελλάδα

-

«Μετά το τέλος της πανδημίας θα υπάρχει πάλι μεταναστευτικό κύμα προς την Ελλάδα», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό δίκτυο της Αττάλειας.

Συνεχίζοντας την επιθετική ρητορική που επιλέγει η Τουρκία, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εκτόξευσε κεκαλυμμένη απειλή, δηλώνοντας ανοιχτά ότι μετά το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού θα υπάρξει νέο κύμα μεταναστών προς την Ελλάδα. «Λόγω της πανδημίας η ροή των μεταναστών επιβραδύνθηκε, αλλά θα θελήσουν να φύγουν και να ξαναπάνε εκεί. Και δεν το λέω ως απειλή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι το προσφυγικό είναι θέμα κοινό με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καλώντας σε απελευθέρωση του καθεστώτος της βίζας προς τους Τούρκους πολίτες, επικαιροποίηση της συμφωνίας της τελωνειακής ένωσης και σε συνεργασία στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας: «Στείλαμε το μήνυμα ότι αν πείτε με αφορμή την πανδημία πως δεν χρειάζεστε την Τουρκία, να ξέρετε ότι η πανδημία θα τελειώσει, αλλά το προσφυγικό θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια. Και μην χτυπήσετε τότε την πόρτα μας. Εμείς αποβλέπουμε στην καλή συνεργασία, όπου όλοι θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι Γερμανοί και Ρώσοι θέλουν να επισκεφθούν την Τουρκία, εν μέρει λόγω της επιτυχημένης, όπως σημείωσε, διαχείρισης της πανδημίας του κορονοϊού. «Σε σύγκριση με άλλες χώρες όσον αφορά την πανδημία, η Τουρκία ξεχωρίζει όσον αφορά στον αριθμό των κρουσμάτων. Οι τουρίστες θέλουν να έρθουν γι’ αυτό το λόγο. Πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να τους φέρουμε εδώ, πρέπει να μπορούν οι άνθρωποι να ξανάρθουν στην Τουρκία για διακοπές», δήλωσε ο Τσαβούσογλου. Και πρόσθεσε ότι η Τουρκία προσπαθεί να ξεκινήσει εκ νέου τις διεθνείς πτήσεις και συνεργάζεται γι’ αυτό με τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και τη Ρωσία. «Μίλησα δύο φορές με τον Σεργκέι Λαβρόφ. Γνωρίζουμε ότι οι Ρώσοι τουρίστες θέλουν να έρθουν στη χώρα μας».

πηγή: ethnos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Κατάρ και το Al-Jazeera στην υπηρεσία της Τουρκίας στην Θράκη

Ωμή... προπαγάνδα του Κατάρ υπέρ της Τουρκικής πλευράς.

Δυο μήνες φυλακή για διάσημη ηθοποιό του Χόλιγουντ – Γλίτωσε ποινή 40 ετών!

"Φθηνά"... τη γλύτωσαν οι Lori Loughlin και ο σύζυγός της Mossimo Giannulli.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ