Κοινωνία Η Ιερά Σύνοδος «αδειάζει» τον Αμβρόσιο: «Μόνον εμείς μπορούμε...

Η Ιερά Σύνοδος «αδειάζει» τον Αμβρόσιο: «Μόνον εμείς μπορούμε να αφορίζουμε»

-

Θέση με αφορμή τον «αφορισμό» του Κυριάκου Μητσοτάκη, της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως αλλά και του Νίκου Χαρδαλιά από τον πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο πήρε με ανακοίνωση της η Ιερά Σύνοδος.

Δεν είναι γνωστό αν οι κύριοι Μητσοτάκης και Χαρδαλιάς, αλλά και η κυρία Κεραμέως “ανησύχησαν” με τον “αφορισμό” τους από τον Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιο, όμως η Ιερά Σύνοδος με ανακοίνωσή της βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Συγκεκριμένα η Ιερά Σύνοδος μετά από ερωτήματα δημοσιογράφων ανακοινώνει πως μόνο η ίδια “δηλαδή η Ολομέλεια των Μητροπολιτών Της, έχει την αρμοδιότητα επιβολής του αφορισμού σε βάρος μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος”.

“Κατά το άρθρο 4 περίπτωση θ’ του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος (νόμος 590/1977, ΦΕΚ Α’ 146/31.5.1977) : «Η Ι.Σ.Ι. της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφαίνεται επί παντός ζητήματος αφορώντος εις την Εκκλησίαν. Ειδικώτερον αύτη: … θ) Αποφασίζει διά την επιβολήν ποινής αφορισμού κατά τα υπό των Ιερών Κανόνων οριζόμενα»” αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση.

Και η Ιερά Σύνοδος καταλήξει: “Κάθε απόφαση καταγνώσεως του αφορισμού εναντίον μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία δεν εκδόθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας Της, είναι ανυπόστατη και ανίσχυρη”.

Πηγή: newsit.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στη Μαδρίτη σε όλους τους χώρους

Τι ανακοίνωσε η επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης της Μαδρίτης Ισαμπέλ Ντίαθ Αγιούσο

“Το ποσοστό ανεργίας θα ανέβει” (vid)

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ