Κοινωνία ΦΠΑ: Έρχονται ανακοινώσεις από Δευτέρα - Πού θα υπάρξουν...

ΦΠΑ: Έρχονται ανακοινώσεις από Δευτέρα – Πού θα υπάρξουν μειώσεις

-

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση τις οριστικές αποφάσεις για τους νέους συντελεστές ΦΠΑ, αλλά και τα μέτρα ενίσχυσης των ιδιοκτητών ακινήτων που υπέστησαν μείωση εισοδήματος, αλλά και τις βασικές πτυχές του προγράμματος ενίσχυσης της απασχόλησης.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει μείωση του ΦΠΑ, στον σερβιρισμένο καφέ, καθώς ακόμη και στα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Οι οριστικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Εστίαση: Στο 11% ο ΦΠΑ, φθηνότερα ο καφές και τα αναψυκτικά - Μείωση και στα εισιτήρια

Έρχεται βοήθεια σε ιδιοκτήτες ακινήτων 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, τόνισε για τη μείωση ενοικίου ότι η μείωση κατά 40% θα συνεχιστεί μόνο για επιχειρήσεις που θα βρίσκονται σε αναστολή με κρατική εντολή.

Έκανε ωστόσο γνωστό ότι έρχεται βοήθεια, με φορολογικές παρεμβάσεις, για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, προκειμένου να πάρουν πίσω ένα κομμάτι χρημάτων από αυτά που έχασαν. Ο κ. Σκυλακάκης άφησε να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει επιστροφή φόρου στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Όσον αφορά στον ΦΠΑ, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν τέσσερις συντελεστές, απορρίπτοντας έτσι το ενδεχόμενο για μειωμένο ΦΠΑ 12% στην εστίαση. Δεν απέκλεισε, ωστόσο, τη μείωση του ΦΠΑ σε καφέ, αναψυκτικά και αεροπορικά από το 24% στο 13%, σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε.

Για τον τουρισμό σημείωσε ότι θα υπάρχει στοχευμένη βοήθεια, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για μια κανονικοποίηση της οικονομίας από τον Ιούνιο, με μια επανεκκίνηση από τον Σεπτέμβριο.

πηγή: ethnos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αντίδραση Τουρκίας για ΑΟΖ: Για εμάς είναι ανύπαρκτη η δήθεν συμφωνία

«Με τη συμφωνία αυτή επιχειρείται να σφετεριστούν και τα δικαιώματα της Λιβύης»

Δύο νέα κρούσματα – Κανένας θάνατος σε ένα 24ωρο στην Ελλάδα

Η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ