Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη: Πανό μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο...

Θεσσαλονίκη: Πανό μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο δημαρχείο

-

Το μεγάλο πανό για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ήταν προσφορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου της, Ιβάν Σαββίδη

Ένα μεγάλο πανό, προσφορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου της, Ιβάν Σαββίδη αναρτήθηκε σήμερα το πρωί στην πρόσοψη του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, στη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων της τουρκικής βαρβαρότητας, κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου το 1919.

Στο πανό, διαστάσεων 17 επί 10 μέτρων, αναγράφονται οι στίχοι «Την πατρίδα μ έχασα, έκλαψα και πόνεσα» και το εξής μήνυμα: «Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων γαι τους 353.000 άταφους προγόνους μας που ζητούν δικαίωση».

«Η Θεσσαλονίκη η οποία υποδέχθηκε ως προσφυγομάνα χιλιάδες πρόσφυγες από τον Πόντο, από τη Μικρά Ασία, δεν ξεχνά. Και θα πρωταγωνιστήσει ώστε αυτή η ημέρα, η πράξη αυτή, να χαρακτηριστεί ως γενοκτονία. Θα θυμόμαστε, δεν θα ξεχνάμε», σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας ο οποίος ήταν παρών στην ανάρτηση του πανό.

Αντίστοιχο πανό, μικρότερων διαστάσεων, αναρτήθηκε, από χθες, στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας.

Πηγή: voria.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίδομα 534 ευρώ: Δημοσιεύτηκε η απόφαση για την πληρωμή του – Ποιους αφορά

Δημοσιεύτηκε στη "Διαύγεια" η υπουργική απόφαση, με την με την οποία εγκρίνεται η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους έως και 534 ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ