Πολιτική Συνάντηση Κικίλια - Πάιατ και ικανοποίηση για τα 200.000...

Συνάντηση Κικίλια – Πάιατ και ικανοποίηση για τα 200.000 τεστ αντισωμάτων από τις ΗΠΑ

-

Συνάντηση με το πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, είχε στο υπουργείο Υγείας ο Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τη συγεργασία των δύο χωρών με την παράδοση 200.000 τεστ αντισωμάτων της Covid-19. Ο Αμερικανός πρέσβης συνεχάρη τη χώρα μας για τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία, σημειώνοντας ότι σώθηκαν πολλές ζωές.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι η Ελλάδα θα είναι μία από τι πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που θα χρησιμοπιήσουν τα συγκεκριμένα πολύ υψηλής ευαισθησίας τεστ και υποστήριξε ότι στη χώρα μας έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια, ώστε να εξοπλιστούν τσ νοσοκομεία.

«Η σημερινή συνάντηση έγινε με αφορμή τη συνεργασία των δύο Κυβερνήσεων, που έφερε ως αποτέλεσμα τη δυνατότητα που θα έχει η χώρα μας να χρησιμοποιήσει τεστ αντισωμάτων μιας πολύ μεγάλης αμερικανικής εταιρείας, της Abbott, στην τεράστια μάχη που δίνουμε κι εμείς όπως και όλος ο κόσμος απέναντι στον κορωνοϊό. Θα είμαστε μία από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα πολύ υψηλής ευαισθησίας τεστ και θέλουμε να ευχαριστήσουμε την αμερικανική Κυβέρνηση και φυσικά την Πρεσβεία των ΗΠΑ, για τη βοήθεια και τη συνεργασία, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους επιστήμονές μας, να χρησιμοποιήσουν διαγνωστικά και επιδημιολογικά αυτά τα εργαλεία, για να προφυλάξουμε καλύτερα τους συμπολίτες μας», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Κικίλιας πρόσθεσε ακόμα ότι «στην Ελλάδα έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια και από το ελληνικό Δημόσιο, αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα με δωρεές, για να εξοπλίσουμε τα νοσοκομεία με Μέσα Ατομικής Προστασίας και να έχουμε και τα κατάλληλα τεστ. Όπως έχει ήδη πει ο πρωθυπουργός, η προμήθεια αυτών των τεστ καλύφθηκε από τη δωρεά του κ. Προκοπίου, τον οποίο ευχαριστούμε πάρα πολύ. Παρουσιάσαμε την προηγούμενη εβδομάδα τις δωρεές συνολικά, τους ιδιώτες και τα Ιδρύματα που είχαν την ευγενή καλοσύνη να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και να βοηθήσουν τον ελληνικό λαό σε αυτή τη δύσκολη μάχη απέναντι στον κορωνοϊό και τους ευχαριστούμε ξανά».

Πάιατ: Είμαστε τυχεροί που βρισκόμαστε στην Ελλάδα

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρέσβης αρχικά συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση για τον τρόπο που αντιμετώπισε την επιδημία, αναφέροντας ότι «Θα ήθελα επίσης να αρχίσω με ένα τεράστιο μήνυμα συγχαρητηρίων προς τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο, για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα διαχειρίστηκε τόσο αποτελεσματικά αυτή την παγκόσμια πρόκληση της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι δράσεις της ελληνικής κυβέρνησης έσωσαν ζωές, αλλά έκαναν επίσης και εξαιρετική δουλειά στο να βελτιώσουν τη διεθνή φήμη της Ελλάδας, σίγουρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την αμερικανική κυβέρνηση». «Όλοι μας στην πρεσβεία είμαστε τυχεροί που βρισκόμαστε στην Ελλάδα αυτή τη χρονική στιγμή και αισθάνομαι δέος μπροστά στις υπηρεσίες που προσφέρει ο ελληνικός τομέας Υγείας», πρόσθεσε.

Ο κ. Πάιατ δήλωσε ενθουσιασμένος για την παράδοση 200.000 τεστ αντισωμάτων κι εξέφρασε την ελπίδα του να βοηθήσουν την Ελλάδα στην καταπολέμηση του ιού και στην επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας. «Καθώς οι ελληνικές επιχειρήσεις επανέρχονται στην αγορά – πράγμα που συζήτησα με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη χθες – και καθώς έρχεται η καλοκαιρινή τουριστική περίοδος, συμφωνούμε στη σημασία αξιόπιστων τεστ, ώστε οι αξιωματούχοι και οι επιστήμονές μας μπορούν να συνεχίσουν να παίρνουν αποφάσεις στη βάση αξιόπιστων πληροφοριών για τη δημόσια ασφάλεια και υγεία αυτή την περίοδο της κρίσης του κορωνοϊού. Είμαι λοιπόν ενθουσιασμένος με την παράδοση 200.000 τεστ αντισωμάτων από την Abbott στο Ελληνικό Υπουργείο Υγείας», υπογράμμισε ο Αμερικανός πρέσβης.

«Για να είμαι ξεκάθαρος, αυτή είναι μια εμπορική συμφωνία αλλά χρειάστηκε ιδιαίτερο συντονισμό μεταξύ του Υπουργείου και της Abbott, και η Πρεσβεία με μεγάλη χαρά βοήθησε στη διευκόλυνση αυτής της συνεργασίας. Ελπίζουμε αυτή η παράδοση των τεστ να βοηθήσει την Ελλάδα αυτή την κρίσιμη επόμενη περίοδο της καταπολέμησης του ιού και της επαναφοράς της ελληνικής οικονομικής δραστηριότητας», κατέληξε.

Πηγή: ethnos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

The Telegraph: Η Ελλάδα θα είναι ο πρώτος προορισμός μετά τον κορωνοϊό!

Η Ελλάδα αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες το φετινό καλοκαίρι.

Ο καιρός σήμερα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Δείτε τι καιρό θα κάνει σήμερα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ