Κόσμος ΗΠΑ: «Ας διδαχτούμε από τους Έλληνες τον σεβασμό για...

ΗΠΑ: «Ας διδαχτούμε από τους Έλληνες τον σεβασμό για τη ζωή των ηλικιωμένων»

-

Τον σεβασμό των Ελλήνων προς τους ηλικιωμένους εξαίρει άρθρο από τον διεθνή Τύπο, το οποίο προτρέπει τους πολίτες των ΗΠΑ να διδαχθούν από τη στάση και τη συμπεριφορά των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο thehill.com, και αποτελεί ακόμη ένα θετικό σχόλιο για τη χώρα μας από τον ξένο Τύπο, αυτή τη φορά σχετικό με το πώς αντιμετώπισαν οι Έλληνες τους γονείς και τους παππούδες τους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

«Η μητέρα μου έγινε 70 ετών αυτό το Σαββατοκύριακο» ξεκινάει το άρθρο, το οποίο υπογράφει ο Peter Kaldes. «Όπως τυπικά συμβαίνει την περίοδο του κορονοϊού, της ευχηθήκαμε διαδικτυακά με ψηφιακές αγκαλιές και φιλιά. Για να πω την αλήθεια, είναι εξαιρετικά τυχερή. Με τον πατέρα μου, την οικογένεια και τους φίλους κοντά, αλλά και την ευχέρειά της στην ψηφιακή πραγματικότητα, είναι καλά εφοδιασμένη για να αντιμετωπίσει τη ζωή κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αυτό που με θλίβει είναι ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο να προσβληθεί από Covid-19».

Σύμφωνα με το Ίδρυμα Kaiser Family, πάνω από 50 εκατομμύρια ενήλικες μεγαλύτεροι των 65 ετών, (σχεδόν ολόκληρος ο πληθυσμός των Αμερικανών σε αυτές τις ηλικίες), διατρέχουν τον κίνδυνο να νοσήσουν βαριά εξαιτίας του κορονοϊού, λόγω υποκείμενων νοσημάτων όπως διαβήτης και καρδιολογικά προβλήματα. Η έκδοση του περιοδικού της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης ανέφερε προσφάτως ότι το ποσοστό θνησιμότητας σε ανθρώπους άνω των 65, που νοσηλεύονταν με Covid-19 στη Νέα Υόρκη ήταν σχεδόν 27%. Από αυτό προκύπτει ότι ο κορονοϊός μπορεί να σκοτώσει σχεδόν το 1/3 του αμερικανικού πληθυσμού άνω των 65 ετών, τονίζει το άρθρο.

Το δημοσίευμα αναφέρεται επίσης στην αποτυχία των αμερικανικών Αρχών να προβλέψουν την επιδραση που θα είχε η πανδημία στους ηλικιωμένους και στην έλλειψη ιατρικού εξοπλισμού, όπως αντιδραστηρίων για τεστ. Επίσης κάνει λόγο για την καθυστέρηση των Πολιτειών, όπου οι ηλικιωμένοι αποτελούν μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, να λάβουν μέτρα για την κοινωνική απόσταση και για καραντίνα, και όταν αυτά πάρθηκαν από τις Αρχές παρατηρήθηκαν φαινόμενα ηλικιωμένοι ακόμη και να φτάνουν στα όρια της πείνας, εξαιτίας της εξάρτησής τους από προγράμματα βοήθειας στο σπίτι.

«Υπάρχουν ακόμη και ηλικιωμένοι που ζουν σε οίκους ευγηρίας, που έχουν γίνει εστίες μόλυνσης από κορονοϊό. Εκείνοι είναι συχνά απομονωμένοι στα δωμάτιά τους, χωρίς ελπίδα κάποιος να τους επισξεφθεί, και πεθαίνουν μόνοι. Μέχρι πρόσφατα, δεν υπήρχε εντολή οι οίκοι ευγηρίας να αναφέρουν κρούσματα Covid-19. Τώρα ξέρουμε ότι η χώρα μας έχει περισσότερους από 16.000 θανάτους που συνδέονται με κορονοϊό σε οίκους ευγηρίας – περισσότερους από τον συνολιό αριθμό θανάτων σε Γερμανία, Ιράν και Κίνα. Αποτέλεσμα της έλλειψης προετοιμασίας του κράτους ήταν να επιβαρύνεται το σύστημα υγείας και οι εργαζόμενοί του και να φτάσουμε στο σημείο να επιλέγουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει» αναφέρει ο αρθρογράφος.

Πηγή:newsbeast.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΟΥ – Κορονοϊός: Καλύτερα προετοιμασμένη η Ευρώπη – Δεν χρειάζεται lockdown

Η Ευρώπη καταγράφει συνεχή αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων όμως δεν επιστρέφει στον Φεβρουάριο

“Είμαστε έτοιμοι για διάλογο με την Ελλάδα”

Τι είπε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ