Κοινωνία Έτσι θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία: Υπαίθριο check-in, φαγητό και...

Έτσι θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία: Υπαίθριο check-in, φαγητό και βουτιές με σειρά

Πολύ αυστηρές οι προϋποθέσεις

-

Πρέπει να υπάρχει αρχείο µε υπαλλήλους και πελάτες του ξενοδοχείου, ώστε να διευκολυνθεί η επικοινωνία σε περίπτωση που ταυτοποιηθεί εκ των υστέρων κρούσµα Covid-19.

Αυστηρές προϋποθέσεις σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας των ξενοδοχείων και άλλων τουριστικών εγκαταστάσεων προβλέπει το «Πρωτόκολλο Τουριστικών Καταλυµάτων» που θα εφαρµοστεί κατά τη φετινή περίοδο. Το πρωτόκολλο που προωθεί το υπουργείο Τουρισµού θα αναθεωρείται ανάλογα µε τις συστάσεις του ΕΟΔΥ, αλλά στις 16 σελίδες της πρώτης έκδοσης περιλαµβάνονται αναλυτικά όλα τα επιµέρους σχέδια δράσης: Από τα µέτρα που πρέπει να λάβει το προσωπικό, µέχρι τα µέτρα στην υπηρεσία υποδοχής, στις υπηρεσίες ορόφου (όπως η καθαριότητα δωµατίων και κοινόχρηστων χώρων), στις υπηρεσίες εστίασης (εστιατόρια, µπαρ, κ.ά.), στη λειτουργία της πισίνας, στις υπηρεσίες µεταφοράς πελατών προς αξιοθέατα κ.λπ.

Κάθε τουριστικό κατάλυµα, ανεξαρτήτως µεγέθους και προδιαγραφών, πρέπει να καθορίσει το δικό του πρωτόκολλο µε βάση τις γενικές οδηγίες του υπουργείου. Ενδεικτικά της κατάστασης που θα συναντήσουν φέτος οι τουρίστες είναι όσα προβλέπονται στο πρωτόκολλο για τις υπηρεσίες καθαριότητας στα δωµάτια και στους άλλους χώρους.

Μεταξύ άλλων, προτείνονται ο «µη συχνός καθαρισµός δωµατίου κατά τη διάρκεια της διαµονής (αποφυγή επαφής εργαζοµένων καθαριότητας µε πιθανό κρούσµα και περαιτέρω µετάδοση)», η «κατάργηση καθηµερινής αλλαγής ιµατισµού και πετσετών, της βραδινής ετοιµασίας, παρά µόνο κατόπιν αιτήµατος του πελάτη», αλλά και η αποµάκρυνση όλων των διακοσµητικών και κοινόχρηστων αντικειµένων (µαξιλάρια, µενού, περιοδικά κ.λπ.) καθώς και των συσκευών καφέ, των βραστήρων και όλων των προϊόντων του µίνι µπαρ. Προβλέπεται, επίσης, η τοποθέτηση καλύµµατος µιας χρήσης στα χειριστήρια της τηλεόρασης και του κλιµατιστικού, ενώ οι υφασµάτινες επιφάνειες (π.χ. ταπετσαρίες επίπλων) πρέπει να καθαρίζονται µε συσκευή ατµού (θερµοκρασία > 70°C).

Σήμανση

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου πρέπει να χρησιµοποιεί σήµανση για το πότε και πώς καθαρίστηκε το δωµάτιο, αλλά και να τοποθετήσει αντισηπτικά υγρά ή συσκευή αντισηψίας σε κάθε δωµάτιο. Το προσωπικό καθαριότητας συνιστάται να χρησιµοποιεί απλή χειρουργική µάσκα (σε περίπτωση µη διαθεσιµότητας χειρουργικής µάσκας, συστήνεται η χρήση πάνινης), γάντια και αδιάβροχη ρόµπα µιας χρήσης. Για όσο χρόνο εργάζεται, το προσωπικό καθαριότητας δεν πρέπει να αγγίζει µε τα χέρια του το στόµα, τη µύτη ή τα µάτια του, να καπνίζει ή να τρώει.

Πηγή: ethnos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

149 νέα πρόστιμα στη Θεσσαλονίκη την Μεγάλη Τετάρτη

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι για τον εντοπισμό παραβιάσεων των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, ενόψει και της Κυριακής του Πάσχα.

“Υποχρέωση κι όχι πολιτική επιλογή τα αναδρομικά”

Τι είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ