Θεσσαλονίκη Περιστατικό Καβασάκι στο Ιπποκράτειο - Τι είπε καθηγητής του...

Περιστατικό Καβασάκι στο Ιπποκράτειο – Τι είπε καθηγητής του ΑΠΘ

-

Τι είπε ο κ. Ροηλίδης για το περιστατικό στο Ιπποκράτειο και για την ανησυχία των γονέων για το σύνδρομο που προσβάλλει τα παιδιά

Καθησυχαστικός ήταν ο Εμμανουήλ Ροηλίδης, καθηγητής παιδιατρικής και λοιμωξιολογίας του ΑΠΘ σχετικά με το σύνδρομο Καβασάκι που προσβάλλει τα παιδιά. Με αφορμή το νέο κρούσμα της νόσου που διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ο καθηγητής ξεκαθάρισε ότι «Καβασάκι είχαμε προ κορονοϊού. Το βλέπαμε παλιότερα και θα το βλέπουμε και μετά την πανδημία. Πρόκειται βέβαια για μία σπάνια νόσο» είπε ο κ. Ροηλίδης και πρόσθεσε: «Σε κάποια μέρη του κόσμου με τον επιπολασμό της νόσου Covid-19, όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο είχαμε παρόμοια υπερφλεγμονώδη νοσήματα. Κάποια παιδιά βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, κάποια όχι».

Ο καθηγητής ξεκαθάρισε βέβαια ότι «δεν είναι γνωστό ακόμα αν σχετίζεται η νόσος Καβασάκι με τον κορονοϊό. Δεν είναι μεταδοτικό νόσημα όπως ο κορονοϊός, απλά συνέπεσε μαζί του η διάγνωση σε κάποια παιδιά. Αν υπάρχει συσχετισμός δεν γνωρίζουμε ακόμη και θα το μάθουμε στο μέλλον».

Οσον αφορά στην ίδια την νόσο τόνισε ότι είναι «κλινική και τα συμπώματά της είναι υψηλός πυρετός για 5-6 μέρες, κόκκινα μάτια, πρησμένη γλώσσα, σκασμένα χείλη, εξανθήματα. Είναι γενικά τα τα συμπτώματα κι όταν κάνει διάγνωση ένας παιδίατρος τη βάζει στο μυαλό του και τη νόσο Καβασάκι».

Ξεκάθαρη εικόνα δεν υπάρχει και «κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με ακρίβεια τι είναι. Μπορεί να είναι ιός, μπορεί να είναι κάποιος άλλος παράγοντας που την γεννά» τόνισε ο κ. Ροηλίδης και ξεκαθάρισε ότι «Αντιμετωπίζεται, υπάρχει θεραπεία. Σε κάποια παιδιά, αν δεν λάβουν θεραπεία ενδέχεται να παρουσιάσουν κάποια στεφανιαία νοσήματα αργότερα. Αντιμετωπίζεται με γ’ σφαιρίνη κι ασπιρίνη. Η θεραπεία προλαμβάνει την επιπλοκή αυτή σε πολύ μεγάλο ποσοστό

Τέλος για το κρούσμα που παρουσιάστηκε στο Ιπποκράτειο ξεκαθάρισε για μία ακόμα φορά ότι και στη χώρα μας «φυσικά και είχαμε, έχουμε και θα έχουμε παιδιά με νόσο Καβασάκι. Τώρα απλά δημιουργήθηκε αυτή η ανησυχία γιατί συνέπεσαν χρονικά -και μόνο- με τον κορονοϊό».

Πηγή: Ethnos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σε κώμα ο Κιμ Γιονγκ Ουν σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ

Ιαπωνικά μέσα μετέδοσαν ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν είναι σε κώμα

Euroasia: Άνθρακας ο θησαυρός του Ερντογάν σε Μαύρη Θάλασσα

Μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της Τουρκίας μόλις για 7 με 8 χρόνια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ