Κοινωνία Κορωνοϊός: Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο του 35χρονου

Κορωνοϊός: Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο του 35χρονου

-

Έρευνα για τυχόν ιατρικές ευθύνες παρήγγειλε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Προκαταρκτική εξέταση για τυχόν ποινικές ευθύνες αναφορικά με την περίπτωση του θανάτου του 35χρονου, τον περασμένο μήνα, στη Θεσσαλονίκη, που καταγράφηκε ως το νεότερο θύμα του κορονοϊού στη χώρα, διενεργείται ύστερα από εισαγγελική παραγγελία.

Προηγήθηκε εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανου Ζαρκαντζιά προς τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Γιώργο Νούλη, ο οποίος με τη σειρά του παρήγγειλε τη σχετική έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του 35χρονου ξυλουργού και οι συνθήκες νοσηλείας του στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος».

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, στο πλαίσιο της έρευνας, που σε πρώτη φάση θα ανατεθεί σε Πταισματοδίκη, αναμένεται να αναζητηθούν το ιστορικό νοσηλείας του 35χρονου και το πιστοποιητικό θανάτου, ενώ αναμένεται να κληθούν για κατάθεση και οι οικείοι του. Αφού συγκεντρωθεί το υλικό και ληφθούν οι καταθέσεις από πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος, το πιθανότερο είναι να διεξαχθεί ιατρική πραγματογνωμοσύνη από επιδημιολόγο ή λοιμωξιολόγο.

Κατά τις ίδιες πηγές, τα ευρήματα της προκαταρκτικής εξέτασης θα εκτιμηθούν στη συνέχεια από την εισαγγελική Αρχή για το εάν στοιχειοθετούνται ποινικές ευθύνες από αμέλεια, συνδεόμενες με ιατρικές ενέργειες που έλαβαν χώρα στην περίπτωση του 35χρονου.

Πηγή: ant1news

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κιλκίς: Πιάστηκε σπείρα που ξάφριζε σπίτια- Η λεία τους αγγίζει τις 13.000 ευρώ

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Στο ψυχιατρικό νοσοκομείο η Θεσσαλονικιά που πέταξε νερό στον Χαρδαλιά

Τι δήλωσε η δικηγόρος της γυναίκας Ανθούλα Ανάσογλου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ