Κοινωνία 162 νέα πρόστιμα χθες στη Θεσσαλονίκη

162 νέα πρόστιμα χθες στη Θεσσαλονίκη

-

Για παραβιάσεις των έκτακτων μέτρων περιορισμού.

Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει τους εντατικούς ελέγχους για την εξεύρεση παραβατών των έκτακτων μέτρων που θέσπισε η πολιτεία για τον περιορισμό του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα χθες στην πόλη της Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκαν 162 παραβιάσεις, με τις 161 να αφορούν άσκοπες μετακινήσεις και την μία μετακίνηση εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Πέμπτη 23 Απριλίου:

για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν (20) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια, ως ακολούθως:
(11) στην Αττική,
(8) στην Κεντρική Μακεδονία και
(1) στη Θεσσαλονίκη.
Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ) και αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (1.099) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (712) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.

για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (1.175) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως:
(445) στην Αττική,
(161) στη Θεσσαλονίκη,
(67) στη Δυτική Ελλάδα,
(59) στην Κρήτη,
(89) στην Κεντρική Μακεδονία,
(75) στα Ιόνια Νησιά,
(50) στην Πελοπόννησο,
(41) στη Θεσσαλία,
(56) στο Βόρειο Αιγαίο,
(39) στη Στερεά Ελλάδα,
(45) στο Νότιο Αιγαίο,
(33) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(13) στην Ήπειρο και
(2) στη Δυτική Μακεδονία.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (50.486) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ).

για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν (8) παραβάσεις και συνελήφθησαν (8) άτομα.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (496) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (476) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ