Κόσμος ΗΠΑ: Αντιστάθηκε στη γενικευμένη χρήση χλωροκίνης και τον καθαίρεσαν

ΗΠΑ: Αντιστάθηκε στη γενικευμένη χρήση χλωροκίνης και τον καθαίρεσαν

-

Στην καθαίρεση του Ρικ Μπράιτ από την θέση του προχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ, επειδή αυτός εναντιώθηκε στην χρήση της χλωροκίνης.

Ο πρώην διευθυντής αμερικανικής δημόσιας υπηρεσίας, της καθ’ ύλην αρμόδιας για την ανάπτυξη φαρμάκων και εμβολίων για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού, Ρικ Μπράιτ, δήλωσε την Τετάρτη 22/4 ότι απομακρύνθηκε από τη θέση για πολιτικούς λόγους, επειδή εναντιώθηκε στην ευρεία χρήση χλωροκίνης, ανθελονοσιακού φαρμάκου που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε διαφημίσει επανειλημμένα, μιλώντας για «θείο δώρο» που ίσως «αλλάξει το παιχνίδι».

Ο Μπράιτ διηύθυνε ως πριν από λίγο καιρό την Αρχή Βιοϊατρικής Προχωρημένης Έρευνας και Ανάπτυξης (Biomedical Advanced Research and Development Authority, BARDA), που συμπράττει με δύο εταιρείες οι οποίες αναπτύσσουν εμβόλια για την πρόληψη της COVID-19, της ασθένειας που προκαλεί ο SARS-CoV-2. Απομακρύνθηκε από το αξίωμα και μετατέθηκε σε κατώτερη θέση στο αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, σύμφωνα με τον ιστότοπο Stat.

«Θεωρώ ότι η μετάθεσή μου οφειλόταν στο γεγονός πως επέμενα η κυβέρνηση να επενδύσει τα δισεκατομμύρια δολάρια που διέθεσε το Κογκρέσο για να αντιμετωπιστεί η πανδημία (…) σε λύσεις ασφαλείς, επιστημονικά ελεγμένες, και όχι σε φάρμακα, εμβόλια και άλλες τεχνολογίες η αποτελεσματικότητα των οποίων δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά», τόνισε ο Ρικ Μπράιτ σε γραπτή τοποθέτησή του που δημοσίευσε η εφημερίδα The New York Times την Τετάρτη.

Ο Μπράιτ, ειδικός στα εμβόλια, είχε διοριστεί επικεφαλής της BARDA το 2016, προτού αναλάβει ο Τραμπ την προεδρία. «Τοποθετούμαι δημόσια διότι πιστεύω ότι για να πολεμήσουμε αυτόν τον θανατηφόρο ιό, πρέπει να μας καθοδηγεί η επιστήμη — όχι η πολιτική, ούτε η ευνοιοκρατία», ανέφερε στο κείμενο.

Εξηγεί πως εναντιώθηκε σε ηγετικά στελέχη του υπουργείου Υγείας, διορισμένα από τον πρόεδρο, ως προς τη χρήση χλωροκίνης και υδροξυχλωροκίνης, παλιών ανθελονοσιακών φαρμάκων που έχουν χρησιμοποιηθεί από γιατρούς για την αντιμετώπιση της COVID-19 διεθνώς, χωρίς όμως να έχουν γίνει ακόμη κλινικές μελέτες που να αποδεικνύουν πως πράγματι έχουν αποτέλεσμα, και παρά τον κίνδυνο καρδιακών επιπλοκών.

Πηγή: ethnos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ρύθμιση οφειλών στην Εφορία: Ολο το σχέδιο για φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ενοίκια

Στη νέα ρύθμιση θα μπορούν να υπαχθούν όσοι έχουν δικαίωμα να αναστείλουν μέχρι και τον Σεπτέμβριο την πληρωμή φόρων και δόσεων ρυθμίσεων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ