Θεσσαλονίκη 149 νέα πρόστιμα στη Θεσσαλονίκη την Μεγάλη Τετάρτη

149 νέα πρόστιμα στη Θεσσαλονίκη την Μεγάλη Τετάρτη

-

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι για τον εντοπισμό παραβιάσεων των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, ενόψει και της Κυριακής του Πάσχα.

Με την Αστυνομία να επιβάλει χθες, Μεγάλη Τετάρτη, 149 νέα πρόστιμα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, συνεχίζονται οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται τον τελευταίο μήνα, για τον εντοπισμό παραβιάσεων των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας που θέσπισε η κυβέρνηση.
Στη Θεσσαλονίκη, 137 πρόστιμα αφορούσαν άσκοπη κυκλοφορία, ενώ τα υπόλοιπα μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου:
για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν (73) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια, ως ακολούθως:
(36) στην Αττική,
(13) στην Κεντρική Μακεδονία,
(12) στη Θεσσαλονίκη,
(5) στη Στερεά Ελλάδα,
(3) στη Θεσσαλία,
(2) στην Ήπειρο,
(1) στη Δυτική Μακεδονία και
(1) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (40) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (454) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (253) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.

για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (1.958) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα , ως ακολούθως:
(879) στην Αττική,
(156) στη Δυτική Ελλάδα,
(146) στην Κρήτη,
(137) στη Θεσσαλονίκη,
(127) στην Πελοπόννησο,
(107) στα Ιόνια Νησιά,
(85) στην Κεντρική Μακεδονία,
(65) στη Θεσσαλία,
(57) στη Στερεά Ελλάδα,
(50) στο Νότιο Αιγαίο,
(46) στην Ήπειρο,
(45) στο Βόρειο Αιγαίο,
(43) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και
(15) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (41.992) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ).
Για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν (7) παραβάσεις και συνελήφθησαν (6) άτομα.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (440) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (426) άτομα.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στάση εργασίας νοσοκομειακών γιατρών και νοσηλευτών την Τετάρτη

Σε τετράωρη στάση εργασίας προχωρούν την Τετάρτη γιατροί και νοσηλευτές των δημόσιων νοσοκομείων.

Οικονομικός εφιάλτης ένα δεύτερο κύμα του νέου κορονοϊού το φθινόπωρο

Ο υφυπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «δύσκολη απόφαση» ένα δεύτερο lockdown το φθινόπωρο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ