Θεσσαλονίκη Εργαζόμενοι Δήμου Θεσσαλονίκης: «Να γίνουν μαζικά τεστ για κορωνοϊό!»

Εργαζόμενοι Δήμου Θεσσαλονίκης: «Να γίνουν μαζικά τεστ για κορωνοϊό!»

-

«Να σταματήσει να καλύπτει την κυβερνητική πολιτική και να απαιτήσει την πραγματοποίηση τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο των τεχνικών υπηρεσιών στα Κωσταντινουπολίτικα» καλεί με ανακοίνωσή της τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης η παράταξη ΔΑΣ των εργαζομένων του δήμου, μετά το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού που καταγράφηκε εχθές σε εργαζόμενο.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της διοίκησης του δήμου μετά τη γνωστοποίηση του κρούσματος, η ΔΑΣ επισημαίνει πως «υιοθετούνται κάποιες από τις άμεσες ενέργειες και μέτρα προστασίας που πρέπει να παρθούν και πρότειναν οι εργαζόμενοι», ωστόσο ο δήμος «δεν κάνει κουβέντα για τα ιατρικά τεστ, που πρέπει να γίνουν σε όλους τους εργαζόμενους του εργοταξίου».

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Ανακοίνωση του δήμου για το κρούσμα κορωνοϊού σε υπάλληλο

Παράλληλα, η εργατική παράταξη ζητεί να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας για τους εργαζομένους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΑΣ:

Στην ανακοίνωση του γραφείου δημάρχου, για το κρούσμα κορωνοιού σε συνάδελφο, υιοθετούνται κάποιες από τις άμεσες ενέργειες και μέτρα προστασίας που πρέπει να παρθούν και πρότειναν οι εργαζόμενοι. Μένει να δούμε αν έστω αυτά, εφαρμοστούν και στην πράξη.

Κουβέντα βέβαια δεν κάνει η διοίκηση για τα ιατρικά τεστ, που πρέπει να γίνουν σε όλους τους εργαζόμενους του εργοταξίου. Και εδώ η διοίκηση Ζέρβα καλύπτει και εφαρμόζει την κυβερνητική πολιτική και πρακτική, κάνοντας λόγω για «οδηγίες και διαβεβαιώσεις υπερκείμενων υγειονομικών αρχών» που δεν τις ονομάζει.

Η κυβέρνηση αρνείται την πραγματοποίηση μαζικών τεστ. Η λειτουργία  κινητών μονάδων, που έχει εξαγγελθεί εδώ και μέρες, θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα, σύμφωνα με όσα δηλώνουν κυβερνητικά στελέχη και θα δούμε πόσο μαζικά θα είναι τα τεστ. Τα μαζικά τεστ, τα τεστ και η παρακολούθηση των επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι και οδηγία-κατεύθυνση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η κυβέρνηση με εγκληματική ευθύνη δεν εφάρμοσε την παραπάνω πρακτική και προσπαθούσε να πείσει ότι είναι και αχρείαστη. Είναι γνωστό ότι σε χώρες που εφαρμόστηκαν τα μαζικά τεστ, μπόρεσαν να ελέγξουν την επιδημία γρήγορα. Τεστ κάνουν στη χώρα μας, μόνο όσοι έχουν να πληρώσουν τα πανάκριβα ιδιωτικά εργαστήρια.

Απορία συναδέλφων είναι, γιατί στην περίπτωση του γνωστού πρώτου κρούσματος στη Θες/νίκη-που πέρασε από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου-ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και εργαζόμενοι στο γραφείο δημάρχου, έσπευσαν να κάνουν το τεστ και τώρα δεν εφαρμόζουν το ίδιο στους συναδέλφους εργατοτεχνίτες του εργοταξίου που δούλευε ο συνάδελφος που νόσησε;    

Όσο για την ύπαρξη «όλων των μέσων ατομικής προστασίας» που «η διοίκηση έχει μεριμνήσει να υπάρχουν επαρκώς», ας ρωτήσουν τους εργαζόμενους. Ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι του, αντί να γυρίζουν και να φωτογραφίζονται στον «οργασμό έργων» (συνήθως πρόκειται για καθημερινές εργασίες και μερεμέτια των τεχνικών συνεργείων) ας πάνε στα εργοτάξια καθαριότητας και χώρους άλλων υπηρεσιών να δουν τι μέτρα προστασίας έχουν πάρει. Το ξαναλέμε με επικοινωνιακά κόλπα, στημένα ρεπορτάζ και αντιδημάρχους-φωτομοντέλα να προβάρουν φόρμες εργασίας, μέτρα προστασίας δεν παίρνονται.

Καλούμε την διοίκηση Ζέρβα να σταματήσει να καλύπτει την κυβερνητική πολιτική και να απαιτήσει την πραγματοποίηση τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο των τεχνικών υπηρεσιών στα Κωσταντινουπολίτικα και να πάρει επιτέλους όλα τα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝΗΚΕΙ:
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Πηγή: voria.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αερομαχία με ελληνικά F – 16 και τουρκικά μαχητικά κατά πτήση προς Κρήτη

Κοινά γυμνάσια με Γαλλία και Κύπρο και τουρκικές παρενοχλήσεις

Τα μισά ξενοδοχεία θα ανοίξουν 1η Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη

Θα ξαναλειτουργήσουν με το 40% των κλινών τους - Τα υπόλοιπα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης θα ανοίξουν μέχρι την 1η Ιουλίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ