Υγεία Χαρδαλιάς: 25 θετικά κρούσματα κορονοϊού στον καταυλισμό των Ρομά...

Χαρδαλιάς: 25 θετικά κρούσματα κορονοϊού στον καταυλισμό των Ρομά στη Λάρισα

-

«Είμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο.  Τα πάντα παραμένουν οριακά και δεν έχουμε κανένα περιθώριο χαλάρωσης, Ο βαθμός επιφυλακής είναι υψηλός» δήλωσε  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη, καθημερινή ενημέρωση των 18:00, για τον κορονοϊό. 

Αναφερόμενος στην Λάρισα τόνισε ότι πραγματοποιήθηκαν συνολικά 462 τεστ και επιβεβαιωθήκαν 25 θετικά κρούσματα. Όπως είπε, τηρούνται οι όροι και οι κανόνες και καραντίνας στην περιοχή της Νίκαιας ενώ τα τεστ θα επεκταθούν και σε όμορους δήμους. Συνολικά σε καραντίνα στη χώρα βρίσκονται 5.500 άτομα τα οποία ελέγχονται καθημερινά. «Είναι ώρα για ακόμη μεγαλύτερη συνέπεια στο κοινό σκοπό» πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς. 

Νωρίτερα, το Σάββατο, μεταφέρθηκαν, όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ,από την περιοχή της Νέας Σμύρνης της Λάρισας, οι 16 από τους 20 συνολικά ασθενείς με κορoνοϊό σε Κέντρο Αποκατάστασης της πόλης. Αυτό προβλέπεται από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της καραντίνας που υλοποιείται στην περιοχή για την προστασία της δημόσιας υγείας,

Η μεταφορά έγινε με λεωφορείο από τη συνοικία που βρίσκεται σε καραντίνα, έπειτα από συντονισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας και κλιμακίου του ΕΟΔΥ.

«Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να δείξουμε την υπομονή που χρειάζεται. Σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να σπάσουμε το κεντρικό μήνυμα. Μέχρι τις 27 Απριλίου πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στην προσπάθεια» πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, συνεχίζονται όλοι οι έλεγχοι στα αεροδρόμια. Από τα 214 άτομα που ήρθαν την Παρασκευή με τέσσερις πτήσεις, είχαμε μόνο ένα θετικό κρούσμα.

Αύξηση του αριθμού των λαϊκών αγορών-Αναστέλλονται για 10 μέρες 4 λαϊκές

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, από την προσεχή Δευτέρα θα διπλασιαστεί ο αριθμός των λαϊκών αγορών που λειτουργούν στην Αττική, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες και να μην προκαλείται συγχρωτισμός.

Στις 111 που λειτουργούν σήμερα θα προστεθούν επιπλέον 111 παράλληλες λαϊκές αγορές, που θα λειτουργούν τις ίδιες ώρες αλλά σε άλλα σημεία του κάθε δήμου.

Ο κ. Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση επισήμανε ότι οι έλεγχοι στις λαϊκές αγορές θα συνεχιστούν και θα είναι ενδελεχείς.

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον κορονοϊό αναστέλλεται για δέκα ημέρες η λειτουργία των εξής τεσσάρων λαϊκών αγορών:

  • Mικράς Ασίας, δήμου Νεάπολης – Συκεών
  • Παραλίας Διστόμου
  • Χατζηκυριάκειου (Καλλίπολη)
  • Βαβάκη, δήμου Χαϊδαρίου

«Να παραμείνουμε παράδειγμα οι Ελληνες»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στη συνέχεια επισήμανε ότι έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των ανθρώπων που είναι σε καραντίνα. Πλέον, είναι 5.500 άνθρωποι, οι οποίοι ελέγχονται συστηματικά. «Περνάμε από τη φάση της υπομονής στη φάση της επιμονής» σημείωσε στη συνέχεια εξηγώντας ότι είναι πολύ σημαντικό «μέχρι τις 27 Απριλίου να μείνουμε όλοι πιστοί στο δόγμα, στο στοίχημα, στην προσπάθεια που κάνουμε μέχρι τώρα.»

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε να γκρεμιστεί ό,τι χτίσαμε μέχρι τώρα» και ότι τα ενθαρρυντικά επιδημιολογικά δεδομένα δεν συνιστούν ότι «όλα πάνε καλά και ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε.»

Καταλήγοντας κάλεσε εκ νέου τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα ώστε «να παραμείνουμε παράδειγμα οι Ελληνες.»

ethnos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αντιγριπικό εμβόλιο: Από 28 Σεπτεμβρίου η ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Ο εμβολιασμός κατά της γρίπης, ιδίως για τις ευπαθείς ομάδες, αποκτά μεγαλύτερη σημασία φέτος λόγω και της πανδημίας της Covid-19.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ