Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη: Η ανακοίνωση του Δήμου για το κρούσμα κορωνοϊού...

Θεσσαλονίκη: Η ανακοίνωση του Δήμου για το κρούσμα κορωνοϊού σε υπάλληλο

-

Άμεσα ενήργησε η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης μόλις ενημερώθηκε για τη θετική διάγνωση στην εξέταση για κορωνοϊό υπαλλήλου του δήμου, όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση. Σύμφωνα με τον δήμο Θεσσαλονίκης, χθες το βράδυ ενημερώθηκαν μέσω των διευθυντών και τμηματαρχών όλοι οι υπαλλήλους που είχαν ως έδρα εργασίας τους το συνεργείο στην περιοχή των Κωνσταντινοπολίτικων. Επιπλέον προχώρησε σήμερα Σάββατο 11/4 σε απολύμανση του χώρου.

Από σήμερα ο εν λόγω χώρος θα λειτουργεί με το ελάχιστο προσωπικό ασφαλείας για λόγους φύλαξης του χώρου και για έκτακτη ανάγκη και μόνο.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα με τον υπάλληλο του δήμου, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ενημερώθηκαν για την κλινική του κατάσταση, η οποία είναι καλή, με ελαφρά συμπτώματα της νόσου και του ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση.

Με ενέργειες του Δημάρχου θα υπάρξει άμεση μέριμνα και για το οικογενειακό περιβάλλον του υπαλλήλου, ώστε να διασφαλιστεί κατά το δυνατόν η υγεία και η ασφάλεια του

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την Παρασκευή 10/4/2020 το απόγευμα, έγινε γνωστό στη δημοτική αρχή του Δήμου Θεσσαλονίκης πως υπάλληλος του Δήμου ήταν θετικός σε έλεγχο που του έγινε για κορωνοϊό. Ο υπάλληλος εργάζεται σε συνεργείο που έχει την έδρα του στις εγκαταστάσεις του Δήμου στην περιοχή των Κωνσταντινοπολίτικων.

Η θετική διάγνωση είχε επιβεβαιωθεί μετά από εξέταση του την Πέμπτη 9/4/2020.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος, από τις 27/3/2020, έκανε χρήση ειδικής άδειας καθώς σύμφωνα με τον ίδιο κατά την εμφάνιση του στο χώρο εργασίας αισθανόταν τη μέρα εκείνη αδιαθεσία. Με την πάροδο μίας εβδομάδας εμφανίστηκε εμπύρετος και χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση εγκρίθηκε η παράταση της άδειας του, οπότε έμεινε εκτός περιβάλλοντος εργασίας από την ημέρα εκείνη (δηλ. την 27/3).

Οι ημέρες απουσίας από το εργασιακό περιβάλλον ήταν ήδη πλέον των 14 έως ότου διαπιστώθηκε και βεβαιώθηκε πως είναι φορέας του ιού.

Όλο το προηγούμενο διάστημα στην εργασία είχε στην κατοχή του και έκανε χρήση όλων των Μέσων Ατομικής Προστασίας, καθώς η διοίκηση είχε μεριμνήσει επαρκώς.

Η υπηρεσία στην οποία εργαζόταν, λειτουργούσε από καιρό με τις πρόνοιες του νόμου, με προσωπικό που εναλλάσσεται ανά εβδομάδα κατά 50% και όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Σε επικοινωνία με υπερκείμενες υγειονομικές αρχές δόθηκαν οδηγίες και διαβεβαιώσεις πως η περιγραφόμενη κατάσταση δεν συνιστά λόγο ανησυχίας καθώς το χρονικό διάστημα απουσίας του φορέα από το περιβάλλον εργασίας ήταν ικανά αποτρεπτικό για τη διασπορά του ιού.

Παρόλα αυτά η Διοίκηση του Δήμου, παρά το γεγονός πως δεν ενημερώθηκε πρωτογενώς αλλά από άλλες πηγές, ενήργησε άμεσα λόγω της αυξημένης εγρήγορσης και μέριμνας ενημερώνοντας το ίδιο βράδυ (Παρασκευή 10/4) μέσω των διευθυντών και τμηματαρχών όλους τους υπαλλήλους που είχαν ως έδρα εργασίας τους τον εν λόγω χώρο. Επιπλέον προχώρησε σήμερα Σάββατο 11/4 σε απολύμανση του χώρου.

Από σήμερα ο εν λόγω χώρος θα λειτουργεί με το ελάχιστο προσωπικό ασφαλείας για λόγους φύλαξης του χώρου και για έκτακτη ανάγκη και μόνο.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ε. Κυριζίδης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα με τον υπάλληλο του Δήμου, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ενημερώθηκαν για την κλινική του κατάσταση, η οποία είναι καλή, με ελαφρά συμπτώματα της νόσου και του ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση.

Με ενέργειες του Δημάρχου θα υπάρξει άμεση μέριμνα και για το οικογενειακό περιβάλλον του υπαλλήλου, ώστε να διασφαλιστεί κατά το δυνατόν η υγεία και η ασφάλεια του

Πηγή:voria.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αθωώθηκε ο ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστής, Ηλίας Γκιώνης

Σύμφωνα με την κατάθεση του Ηλία, περπατώντας παρατήρησε άντρες της διμοιρίας να τον δείχνουν και να γελάνε, αποκαλώντας τον "θέαμα"

Tέλος στην καθημερινή ενημέρωση από Τσιόδρα- Χαρδαλιά

Σε τρεις φορές την εβδομάδα θα περιοριστεί το έως τώρα καθημερινό «ραντεβού» των 18:00 για την επίσημη ενημέρωση από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά σχετικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο της μάχης κατά του νέου κορωνοϊού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ