Κοινωνία «Αν χρειαστεί θα φυλάξει ο στρατός τους Ρομά στη...

«Αν χρειαστεί θα φυλάξει ο στρατός τους Ρομά στη Λάρισα»

-

Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς βρέθηκαν στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, για να δουν από κοντά τη διαμορφωθείσα κατάσταση, έπειτα από την εμφάνιση δεκάδων κρουσμάτων στην περιοχή. Η κατάσταση στην περιοχή ήταν τεταμένη καθώς μερίδα των κατοίκων φαίνεται να κινήθηκε εναντίων των υπεύθυνων φορέων, κάτι το οποίο ωστόσο διαψεύδει ο Νίκος Χαρδαλιάς. 

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει ο στρατός τη φύλαξη στον οικισμό Κουτσόχερο στη Λάρισα εάν οι Ρομά του οικισμού δεν ακολουθήσουν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

«Αν χρειαστεί μπορεί να αναλάβει ο στρατός τη φύλαξη στον οικισμό», σημείωσε ο κ. Αγοραστός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και εξηγώντας πως είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση διαχείρισης της κρίσης.

«Αν δεν καταλάβουν ότι είναι δικό τους πρώτα το πρόβλημα στα παιδιά τους στις οικογένειες τους, ίσως πάμε σε πιο δραστικά μέτρα», πρόσθεσε, αναφέροντας, παράλληλα, πως «υπάρχουν και άνθρωποι που το είχαν καταλάβει ότι είναι στα σπίτια και μας τηλεφωνούν» αλλά και άλλοι που λένε ότι «ο ιός δεν μας πιάνει εμάς».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ Ρομά Βασίλης Πάντζος τόνισε στο ίδιο μέσο ότι στον οικισμό γίνεται προσπάθεια ενημέρωσης για τον κίνδυνο. «Είμαστε στο πλευρό της πολιτείας» διαβεβαίωσε και τόνισε πως «υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης και άλλη νοοτροπία. Ήταν λίγες οι ώρες να ενημερώσουμε τον κόσμο τι πρέπει και πώς πρέπει να γίνει».

«Δεν είναι αυτοί που αντιδρούν η συντριπτική πλειονότητα… Σε μεγάλο βαθμό η κοινότητα των Ελλήνων τσιγγάνων πειθαρχεί και σέβεται τους κανόνες, ένας μέρος τους δεν πειθαρχεί όπως γίνεται σε όλες τις κοινωνίες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μόλις τέσσερα τα νέα κρούσματα, κανένας θάνατος

Πολύ ενθαρρυντικά και τα σημερινά νούμερα

Κ. Σακελλαροπούλου: Η επίσκεψή μου στη Λευκωσία υπογραμμίζει την ενότητα Ελλάδας και Κύπρου

Η κυρία Σακελλαροπούλου υπογραμμίζει ότι το πρώτο επίσημο ταξίδι της στο εξωτερικό δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την επίσκεψή της στην Κύπρο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ