Πολιτική Πέτσας: «Δεν ξέρω αν θα ανοίξουν τα σχολεία»

Πέτσας: «Δεν ξέρω αν θα ανοίξουν τα σχολεία»

-

Από το βήμα της Βουλής, ο Στέλιος Πέτσας άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν καθόλου τα σχολεία!

Περιγράφοντας ως «αργή και μακρόσυρτη» την άρση των περιοριστικών μέτρων και την επιστροφή στην κανονικότητα, ο Στέλιος Πέτσας άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν καθόλου τα σχολεία!

Από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε χαρακτηριστικά: «Για να ξεδιπλώσουμε μία στρατηγική εξόδου, τέτοια, ώστε να είμαστε ασφαλείς, θα πρέπει πρώτα να έχουμε τη γνώμη των ειδικών και μετά να μπορέσουμε να στοχεύσουμε στα κοινά. Δεν μπορεί να ανοίξει κανείς για παράδειγμα αύριο το σχολείο, χωρίς να έχει προηγηθεί μία καμπάνια. Δεν ξέρω αν θα ανοίξει το σχολείο, αλλά αν ανοίξει θα έχουμε καμπάνια για τους γονείς και τους μαθητές σίγουρα».

Στη συνέχεια, δε, είπε μεταξύ άλλων: «Τώρα μπαίνουμε στην πιο κρίσιμη φάση. Γιατί η άρση των μέτρων θα γίνει σταδιακά. Θα είναι μία αργή και μακρόσυρτη διαδικασία. Για αυτό θα διασφαλίσουμε να ενημερώνονται έγκυρα και έγκαιρα οι πολίτες, μακριά από επικίνδυνα fake news και αβάσιμες φήμες. Γιατί η άρση των μέτρων δεν θα είναι οριζόντια και ταυτόχρονα. 

Η ενημέρωση των πολιτών είναι από τα σημαντικότερα όπλα που έχει η κυβέρνηση στη μάχη κατά του κορονοϊού. Γιατί η ενημέρωση σώζει κυριολεκτικά ζωές και δίνει χρόνο στους εργαζόμενους  στο ΕΣΥ να προσφέρουν τη σωστή περίθαλψη στους ασθενείς. Η ενημέρωση θα μειώσει το δημοσιονομικό αποτύπωμα της πανδημίας. Αυτό δεν μπορεί να βασίζεται μόνο στη διάθεση κοινωνικής προσφοράς των ΜΜΕ και στο φιλότιμο των εργαζόμενων. Έχουμε υποχρέωση ως πολιτεία για μια συνεκτική και οργανωμένη καμπάνια. Τι θέλουν; Να αφήσουμε τους πολίτες στην παραπληροφόρηση των fake news και των θεωριών συνομωσίας; Να παίξουμε κορώνα-γράμματα τη ζωή των Ελλήνων;».

Ο κος Πέτσας εξήγησε επίσης πως ακριβώς επειδή η άρση των περιοριστικών μέτρων δεν θα είναι ούτε οριζόντια ούτε ταυτόχρονη, η επίμαχη καμπάνια κρίνεται απολύτως αναγκαία, καθώς θα περιλαμβάνει μηνύματα μεγαλύτερης διάρκειας από τα σημερινά μονόλεπτα, θα μεταδίδονται από όλα τα ΜΜΕ και όχι μόνο από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενώ θα είναι στοχευμένα σε διαφορετικές κοινωνικές ομάδες και επαγγελματικούς κλάδους.

gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ρωσία: Έτοιμο το τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού -Σύντομα θα πωλείται και στην Ευρώπη

Το πρώτο τεστ ταχείας ανίχνευσης του κορωνοϊού στη Ρωσία, με τη χρήση ενός καθιερωμένου ιατρικού εξοπλισμού, να γίνεται η διάγνωση σε διάστημα 40 λεπτών με ποσοστό επιτυχίας 94%.

Kορονοϊός: 20 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο – Κανένας θάνατος

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3088

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ