Κοινωνία Γαλλία: Φέτος θα πληγεί από την ισχυρότερη ύφεση από...

Γαλλία: Φέτος θα πληγεί από την ισχυρότερη ύφεση από το 1945

-

Λόγω του κορωνοϊού, η Γαλλία θα βιώσει φέτος τον χειρότερη χρονιά οικονομικής ύφεσης από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Γερουσίας.

«Ο χειρότερος ρυθμός ανάπτυξης που καταγράφηκε από τη Γαλλία από το 1945 ήταν το 2009 μετά τη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008: -2,2%. Θα είμαστε πιθανόν πολύ πέραν του -2,2%» φέτος, δήλωσε ο υπουργός.

«Αυτό καταδεικνύει το μέγεθος του οικονομικού σοκ που αντιμετωπίζουμε», είπε ο υπουργός μέσω τηλεδιάσκεψης, με πολλούς τομείς να έχουν παραλύσει εντελώς λόγω των μέτρων περιορισμού που επιβλήθηκαν προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση της επιδημίας.

Η κυβέρνηση εκτίμησε τον περασμένο μήνα, σε μια έκτακτη επικαιροποίηση του προϋπολογισμού, ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 1% φέτος, ωστόσο έκτοτε έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα χρειαστεί να αναθεωρήσει το ποσοστό αυτό.

πηγή: ethnos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζάκυνθος: Από κακοποιός, μάρτυρας στα δικαστήρια – Η ζωή σαν ταινία του 53χρονου

Για 15-20 χρόνια απασχολούσε τις Αρχές για σειρά κακουργημάτων. Τα τελευταία έτη, ωστόσο, «απασφάλισε», αποκαλύπτοντας τον τρόπο που λειτουργεί το οργανωμένο έγκλημα στη Ζάκυνθο, αλλά και φαινόμενα διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ. Τελικά, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του έπεσαν θύματα μαφιόζικης επίθεσης

Άδ. Γεωργιάδης: «Τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα στις παραλίες»

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ